Trafikverket · Publicerad 17 apr 2019

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du ansvarar för ett eller flera projekt vilket innebär hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som stöd i din kompetensutveckling finns också ett sammanhållet program för projektledare med erfarenhetsutbyten och utbildningar. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Som en stor organisation finns det inom Trafikverket också mycket goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Som projektledare hos oss kan du förväntas leda projekt som:
 • Ny plattform i Mjölby, se länk nedan under "Läs mer här"
 • Väg 210, Evertsholm-E22, Söderköping: se länk nedan under "Läs mer här"
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning eller för tjänsten relevant område, eller annan bakgrund kompletterad med en erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i Office-paketet
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • är en erfaren projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
 • har erfarenhet av budgetering, prognostisering, ekonomisk uppföljning, förhandling och riskhantering
 • har erfarenhet av projekt inom samhällsutveckling, väg- eller järnvägsprojekt
 • har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
 • har erfarenhet av arbete i Microsoft Project, Agresso/C7, Exonaut
 • har erfarenhet från arbete med projektmodellen XLPM eller liknande
Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-02

Upplysningar

Rekryterande chef Rikard Ståhl
0101242893

SACO Roxan Saleh
0101236222

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
2 maj 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
5
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga