ABB AB · Publicerad 12 mars

Är du en driven och målinriktad säljare med kunden i fokus? Made for Sales söker just nu för kunds räkning en teknisk säljare till världsledande företag för att driva försäljningen av instrument och analys under affärsområdet Instrumentation, i region Norr.

I rollen som säljare blir du ansvarig för att identifiera, driva och utveckla nya och befintliga kunder i svensk industri bl.a. inom papper & massa, energi, vatten & avlopp samt gruvor i regionen Norr (distrikt Umeå och norr över), denna tjänst kräver inte att du bor i distriktet men du kommer förväntar vara ute och bearbeta dina kunder på plats. Du jobbar strategiskt och systematiskt med hög aktivitet för att nå god kvalité i dina kundkontakter. Du hanterar kontinuerliga beställningar och förväntas kunna bistå dina kunder med tekniska lösningar. Du arbetar mot en individuell action plan och samverkar med Account Teams och lokalt business center för att hitta nya kontaktytor och nya lösningar åt dina kunder. I rollen driver du säljprocessen självständigt och med hjälp från produktchefer, innesäljare och teknisk support. Du kommer att resa en hel del för att möta dina kunder ute på plats.

Vi söker dig som är en drivande, relationsbyggande och initiativrik säljare med minst 4 års erfarenhet av försäljning med goda resultat, med fördel mot svensk industri. Du har en teknisk högskoleutbildning i grunden och är tekniskt intresserad. För att lyckas i rollen är du business smart och trivs bäst ute hos kund, du är strategisk i ditt sätt att sälja och har en stark förmåga att bygga goda relationer på alla nivåer inom en kunds organisation. Ditt driv, affärssinne och att du är idérik och självgående kommer att vara andra viktiga framgångsfaktorer. Du är van vid att arbeta i CRM-system, kan hantera moderna IT-hjälpmedel och har inga problem med att använda svenska och engelska i tal och skrift.

Du erbjuds möjligheten att komma in i en spännande säljroll i ett världsledande bolag inom kraft- och automationsteknik med stora utvecklingsmöjligheter för rätt person. Företaget ca 140 000 medarbetare i 100 länder och en omsättning på 40 miljarder dollar. Inom avdelning Instrumentation jobbar idag 25 medarbetare på fem orter i Sverige. Rollen präglas av frihet under ansvar och du kommer att kunna påverka din roll och arbetsuppgifter. Du ingår i ett kunnigt team med bra klimat och engagerade kollegor. I uppdraget är du anställd som konsult hos Made for Sales.

Lockas du av möjligheten att utvecklas som säljare i ett världsledande företag? Sänd din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande.
+ Läs mer om jobbet