Academic Work · Publicerad 12 feb 2021

Har du en högskoleutbildning och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida järnväg? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer! Därför söker de dig som har talang för koordinering, vana att jobba administrativt och har ambitioner att på längre sikt växa inom Trafikverket som samhällsplanerare. Urvalet sker löpande, tveka inte att söka redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som samhällsplanerare där du stöttar seniora medarbetare i komplexa järnvägsprojekt inom enheten verksamhetsutveckling. I denna roll kommer du att få en unik möjlighet att bidra till uppgraderingen av Sveriges järnväg samt ges möjligheten att arbeta nära programledningen nationellt.

Du erbjuds
 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi även stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära programledningen med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna där du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar.
Du kommer till exempel att:
 • Bistå programledningen i alla förekommande programuppgifter så att de genomföras och där det krävs även dokumentera arbetet.
 • Sammanfatta komplexa resonemang från möten, workshops etc., såväl fysiska samt digitala i kärnfulla och korrekta tillgängliga texter.
 • Bistå med administration avseende arbetsytorna i SharePoint för delar av programmet
 • Föra dialog både internt och externt, med till exempel kravställare för olika tekniska utformningsfrågor, kunder och pågående projekt inom trafikverket.
Utvecklingsmöjligheter

Tjänsten som samhällsplanerare ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket.

Vi söker dig som
 • Har minst en högskoleutbildning om 180 hp inom sektor samhällsbyggnad, företrädelsevis inriktning mot projekt och projektledning av större projekt.
 • Har ett stort tekniskt kunnande samt intresse för att jobba med samhällsutveckling
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter
 • Har mycket god datorvana och kunskaper av Microsoft Office, samt att arbeta i projektform med verktyget
 • Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken
 • Har B-körkort
Bevis på utbildning och erfarenhet kan komma att begäras.

Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet från projektledning eller inom järnvägsbranschen, men detta är inget krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du är en engagerad lagspelare som är skicklig på att föra tydlig dialog samtidigt som du inte är rädd att hugga i där det behövs och driva ditt arbete mot uppsatta mål. Vidare är du flexibel med en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Slutligen behöver du vara självgående, ordningsam och proaktiv.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Luleå
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Trafikverket erbjuder en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga