Försvarsmakten · Publicerad 7 juli 2020

Har du några års erfarenhet som mekaniker/tekniker? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta varierat? Då kan du vara den mekaniker vi söker till Luleå.

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Markverkstad Luleå är en sektion i Mv Norr som finns i Boden, Luleå, Vidsel, Arvidsjaur och Umeå. Vi utför service och reparationer av alla slags fordon och materiel som finns på F21 i Luleå. Vårt fokus ligger på fälthållnings- och brandmateriel såsom sopblåsmaskiner, snöslungor, hjullastare, lastbilar samt brandbilar.

Arbetsuppgifter
Som mekaniker arbetar du huvudsakligen med felsökning, reparation och underhåll av olika typer av objekt t ex strömförsörjningsaggregat till flyg, aggregat i form av elverk, varmluftaggregat, lättare hjulfordon, småmaskiner och dess system som används inom Försvarsmakten. Arbetet innebär både förebyggande, avhjälpande underhåll, reparationer och modifiering utifrån fastställda underlag.

Kvalifikationer
Du har två- eller treårig gymnasieutbildning inom elteknisk eller motsvarande utbildning/kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har B-körkort.

Meriterande
  • Elsäkerhetskompetens.
  • Kylcertifikat.
  • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens materiel och fordon.
  • Erfarenhet av arbete med fordonselektronik och fordonsdiagnos.
  • Försvarsmaktens mekanikerutbildning på något materielsystem alt. systemteknikerutbildning.
  • Truck/hjullastarutbildning.
  • Traversutbildning.
  • C-körkort, CE körkort.
  • Datorvana med kunskaper i Word och Excel.
Personliga egenskaper
Du är kvalitetsmedveten, arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som aggregatmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Vidare är du flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Civil befattning som inleds med sex månaders provanställning.
Skiftgång kan tillämpas.
Resor kan förekomma i tjänsten.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta
Chef Andreas Nyberg, tfn 070-374 71 90.

Fackliga företrädare
SEKO: Jörgen Jansson,
OFR-S: Roland Kramer,
OFR-O: Anders Norén,
SACO: Nermina Dzanic,
Samtliga nås via växeln 035-266 20 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga