Försvarsmakten · Publicerad 22 okt 2020

Nu söker F 21 en civil väderobservatör till Väderavdelningen med placering i Luleå.

Om arbetsplatsen:
Försvarsmaktens vädertjänst är representerad vid varje flygflottilj för att i huvudsak stötta planering och genomförande av militära flygningar. Vid Ledningsregementet i Enköping finns även Försvarsmaktens meteorologiska och oceanografiska centrum (METOCC) för stöd till övriga delar i Försvarsmakten. Tillsammans samarbetar vi vad gäller uppgifter samt personal för att kunna ge det stöd Försvarsmakten behöver. Vid väderavdelningarna tjänstgör såväl civil som militär personal. Vädertjänsten i Försvarsmakten är ganska jämnt fördelad vad gäller kvinnor och män av båda personalkategorierna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer i huvudsak att utföra självständiga väderobservationer med hjälp av meteorologisk mätutrustning och distribuera dessa via IT-system till berörda intressenter. Du kommer också att övervaka och följa upp vädret utifrån givna gränsvärden samt biträda meteorologen i prognosarbetet. Utöver detta utför du även vissa mättjänster utomhus samt egen administration. I arbetsuppgifterna ingår även 3 timmar fysisk träning per vecka i syfte att uppfylla de fysiska krav som Försvarsmakten ställer på personalen. Ytterligare sidouppgifter kan på sikt bli aktuella. Arbetet innebär att du i första hand arbetar tillsammans med vakthavande meteorolog med placering i väderavdelningens operativa lokaler i flygledartornet på Kallax. Befattningen innebär till del arbete på obekväma arbetstider. Befattningen medför delvis utbildning på annan ort samt periodvis resor i tjänsten.

Som väderobservatör ingår du i krigsförbandet 21.Flygflottiljen, vilket medför att viss allmänmilitär utbildning kommer ske fortlöpande bl.a. genom kombattantutbildning, repetitionsutbildning samt övningar.

Kvalifikationer:
Gymnasiekompetens
Körkort lägst klass B är ett krav liksom fullgod syn (med korrektion)

Meriterande är:
Tidigare kunskaper i väderobservationstjänst eller meteorologi
Värnpliktstjänstgöring, grundläggande soldatutbildning, kombattantutbildning eller tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
Datorvana samt goda kunskaper inom MS Office

Personliga egenskaper:
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och anpassningsbar för variationer i arbetsbelastningen utan att bli stressad. Du innehar även intresse inom det naturvetenskapliga området. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringens omfattning, 100 %. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Registerkontroll och säkerhetsprövningsintervju kommer att genomföras innan anställning. Individuell lönesättning tillämpas.

Ytterligare upplysningar:
Magnus Lindholm, chef Väderavdelningen F 21, 0920-23 42 60, e-post: magnus.lindholm@mil.se
För generella frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa HR-generalist Julia Öhman, 0920-23 40 60.

Fackliga organisationer:
Lokala OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom Försvarsmaktens växel, 0920-23 40 00.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 8 november 2020, Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev, där vi vill att du berättar om dig själv och även motiverar varför du tycker att du passar för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:
  • Kontroll av luftrummet.
  • Mark- och sjömålsbekämpning.
  • Underrättelseinhämtning.
  • Luftburen transport.
  • Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.
F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
8 nov 2020
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga