Specialpedagogiska skolmyndigheten · Publicerad 20 juni

Specialpedagogiska skolmyndigheten arbetar för att barn, unga och vuxna oavsett funktionsförmåga ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det gör vi genom specialpedagogiskt stöd, undervisning i specialskolor, tillgängliga läromedel och statsbidrag. Den kompetens vi erbjuder kompletterar kommunernas egna resurser. Myndigheten har 1160 anställda och har verksamhet i hela landet. Läs mer på vår webbplats www.spsm.se.

Arbetsuppgifter

Specialpedagogiskt stöd behöver förstärka vår specialpedagogiska kompetens med en rådgivare till lokalkontoret i Luleå. Som rådgivare ingår du i ett team och du är en pedagogisk stödjande kunskapsresurs och dialogpartner i specialpedagogiska frågor till kommuner och andra skolhuvudmän. Våra team verkar inom Norra regionen som omfattar de fem nordligaste länen. Du bygger nätverk och i din konsultativa roll vägleder du personal i förskolor, skolor och kommuner. Samverkan med andra myndigheter, landsting och intresseorganisationer ingår som en del i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning och/eller grundlärarutbildning mot tidigare år samt specialpedagogisk examen eller kompetens som vi bedömer likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med komplexa specialpedagogiska frågeställningar på individ-, grupp och systemnivå. I ditt uppdrag är kunskaper om pedagogiska strategier för barn och elever i behov av särskilt stöd en förutsättning. Meriterande är om du har kunskaper om och god erfarenhet av att arbeta med digitala lärverktyg och webbaserat stöd då de ingår i uppdraget som rådgivare.

Du är förtrogen med skollagen och förskolans- och skolans läroplaner samt har ett barnrättsligt förhållningssätt då vi i vårt uppdrag arbetar med att omsätta barnkonventionen och konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning i praktiskt arbete.

För oss är det viktigt att du som person är positiv, kan motivera andra och har förmåga att skapa goda relationer. I urvalet lägger vi stor vikt vid dina fem senaste års arbetslivserfarenhet och kompetenspåbyggnad som vi bedömer relevant för tjänsten och som kompletterar den kompetens vi har i våra team. Du ska ha god datorvana och vara van vid att arbeta med dokumentation. Resor ingår i tjänsten varför körkort B är ett krav.

Din förmåga att kommunicera och vägleda individer, grupper och organisationer finns dokumenterad eller styrkt genom referenser. Du trivs bra med att föreläsa i både mindre och större sammanhang. Du är van att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och gärna på engelska. För oss är det också viktigt att du som person är nyfiken, kreativ och har förmågan att engagera och motivera. Arbetet kräver att du har god förmåga att samarbeta, att utveckla nya kontakter och att du ser förändringar som en möjlighet till utveckling. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Som rådgivare ges du ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka din egen arbetssituation. Vi erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där du har god möjlighet att kombinera arbets- och familjeliv. Vi tycker att kompetensutveckling och friskvård är viktigt. Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Övrig information

Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning.

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia.

För frågor kontakta Susanne Sandvärn via mail eller ring under v 31.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Rekryteringen hanteras av
Poolia