Trafikverket · Publicerad 23 feb 2021

Lockas du av att bli chef inom en verksamhet där du bidrar till nytta för våra medborgare varje dag? På Underhåll är vi en del av allas vardag!

Som Enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Du bidrar till att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt genom att säkerställa en fungerande infrastruktur idag och i framtiden.

Arbetsuppgifter

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss!

Vi söker dig som vill leda en av våra enheter Järnväg - Södra på Underhållsdistrikt Nord och vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet. I det här spännande uppdraget ansvarar du för det dagliga underhållet på distriktets järnvägar så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Arbetet har en stor spännvidd med allt ifrån strategiska till operativa frågor, vilket kräver flexibilitet och ett genuint intresse för vår leverans.

Din viktigaste uppgift är att leverera resultat, driva utveckling och bygga förtroende. Du ansvarar för en projektportfölj som omsätter ca 350 miljoner. Enheten kommer bestå av ca 20 kompetenta medarbetare placerade i Luleå och Umeå, tillsammans skapar ni hållbara resultat över tid genom att utveckla och effektivisera verksamheten med säkerhet, miljöhänsyn och tillgänglighet i fokus. Utifrån uppsatta leveranskvaliteter/mål/uppdrag lägger du och dina medarbetare grunden för professionell styrning av våra projekt. Du ingår i distrikt Nords ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av ledningsgruppens arbete.

Jag som blir din chef heter Staffan Ökvist. För mig är en delaktig och engagerad ledningsgrupp avgörande för att uppnå verksamhetens mål och utveckla distriktet. Jag hoppas att du vill vara en del av det engagemanget och skapa förutsättningar för ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom teknik eller för tjänsten inom relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har relevant och aktuell chefs- och/eller ledarerfarenhet där du haft stort leveransansvar och där dina leveranser har bedömts som goda
  • har god kontrakt- och förhandlingsvana samt kunskap inom entreprenadjuridik och upphandling
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av uppföljning av projektledare och projektteam
  • har erfarenhet av järnvägsbranschen/området
  • har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
  • har erfarenhet från ledande befattning inom underhålls- och anläggningsverksamhet
Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Placeringsort: Luleå eller Umeå

Resor i tjänster förekommer regionalt och nationellt.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. #LI-AT1

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-16

Upplysningar

Rekryterande chef Staffan Ökvist
0101242934

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

SACO Jonas Sjöholm
0101238380
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 mars 2021
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga