Trafikverket · Publicerad 22 feb 2021

Som Koordinator/ajourhålla järnvägsdata på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. På enheten järnvägsdata arbetar vi med digitalisering av järnvägen till nytta för hela Trafikverket.

Arbetsuppgifter
Det här är en möjlighet för DIG som har ett stort intresse och har en vilja att utvecklas inom området järnväg. Utifrån din erfarenhet och kompetens kommer du att få en introduktion, internutbildning och vid behov en erfaren mentor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för och koordinera ärenden gällande byggande av trafiknät och ajourhållning av anläggningsregister för järnväg. Informationen som används för att bygga upp och ajourhålla anläggningsregistret för järnvägen är underlag för en stor mängd verksamheter inom Trafikverket.

I arbetsuppgifterna ingår även att genomföra och/eller bidra till utredningar så att de genomförs med god ordning, enligt tidsplan och med tillräckligt djup. Du kommer att sammanställa och analysera material samt föreslå lösningar inom utpekade områden och ge stöd internt i Trafikverket.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du har dessutom en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Noggrannhet är viktigt för dig och du är medveten om mål och kvalitetsstandard. Du är en person som arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, du slutför det som påbörjats och du håller deadlines.

Vi söker dig som
  • har en teknisk universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot järnvägsteknik, underhållsteknik eller geografisk information och GIS, alternativt motsvarande utbildning inkl. yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har dokumenterad relevant yrkeserfarenhet av hur järnvägsanläggningen är uppbyggd och fungerar.
  • har yrkeserfarenhet och/eller dokumenterad relevant utbildning av järnvägsspecifik signalrelaterad information.
  • uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift
  • har intresse av administration och av att koordinera och hantera ärenden.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av ajourhållning i järnvägens anläggningsregister.
I denna rekrytering så kan webbaserade och/eller på platsen tester komma att ingå. Inbjudan till dessa kommer i så fall att skickas via mejl, så kontrollera gärna inkommande mejl de närmaste veckorna efter sista ansökningsdag.

Intervjuer för denna tjänst planeras i vecka 14-15.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-14

Upplysningar

Rekryterande chef Ken Meyer
0101232627

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 mars 2021
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga