Trafikverket · Publicerad 10 juli 2020

Arbetsuppgifter
Vi söker nu markförhandlare till Trafikverket, Distrikt Nord, med placering i Luleå.

Arbetet som markförhandlare innebär deltagande i projekt och arbete med kvalificerade uppgifter såsom att ordna markåtkomst i samband med byggande av väg och järnväg, upprätta avtal och hantera värderings- och tillståndsfrågor samt bistå projekt och övrig verksamhet med fastighetsrättslig kunskap. Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter.

Arbetet innebär ibland möten och förhandlingar utanför kontorstid, till exempel samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäteriförrättningar. Arbetet innebär många kontakter med fastighetsägare, allmänhet och andra intressenter både inom och utom Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom lantmäteri/samhällsbyggnad, juridik med inriktning mot fastighetsrätt eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig yrkeserfarenhet från arbete med markåtkomst- eller fastighetsrättsliga frågor
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift och körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av lantmäterifrågor, särskilt anläggningsförrättningar i väg-/järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av värdering inom det fastighetsrättsliga och skogliga området
För att lyckas i rollen har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Under vecka 28-33 nås Daniel Ström lättast på mobilnummer 0721421374 för frågor om tjänsten.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-26

Upplysningar

Rekryterande chef Daniel Ström
0101230273

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 aug 2020
Ort
Luleå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga