Trafikverket · Publicerad 22 sept 2020

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör inom Järnvägsunderhåll distrikt Nord arbetar du tillsammans med våra projektledare inom järnväg. Våra åtgärder är viktiga för en robust och driftsäker järnväg. Du kommer ha en stor variation av arbetsuppgifter, med fokus på planering, styrning och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö. Du kommer även strukturera och administrera projekten i våra projektsystem samt att följa upp verksamheten. Du bistår i omvärldskontakter såsom kontakter med allmänhet, leverantörer och andra intressenter.

Du deltar i projekt och uppdrag och utför arbetsuppgifter i överenskommelse med de projektledare du arbetar tillsammans med.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, eller annan utbildning som vi finner likvärdig i kombination med relevant arbetslivserfarenhet.
 • har relevant och aktuell erfarenhet av projektarbete, ex projektledning, projektplanering, projektadministration.
 • har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system.
 • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har arbetat som projektingenjör och varit stöd åt projektledare inom underhåll järnväg.
 • har erfarenhet från drift- och underhållsverksamhet inom järnväg.
 • har erfarenhet av att driva projekt och har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning.
Vi söker dig som
 • har god förmåga att kommunicera och samarbeta.
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer.
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
 • har god förmåga att planera och strukturera och trivs med administrativa arbetsuppgifter.
 • har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
Intervjuer är planerade till den 13-15 oktober.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-06

Upplysningar

Rekryterande chef Roger Nilsson
0101243322

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 okt 2020
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga