Trafikverket · Publicerad 27 juli 2020

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör inom Vägunderhåll stödjer du projektledare, specialister och teknisk förvaltning inom underhåll av väg, mestadels kommer du att arbeta med våra driftområden i Norrbottens kustregion. Våra åtgärder är viktiga för ett robust och framkomligt vägnät. Du kommer ha en stor variation av arbetsuppgifter, med fokus på planering och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö. Du kommer även strukturera och administrera projekten i våra projektsystem samt att följa upp verksamheten i GPD Analys. Du bistår i omvärldskontakter såsom kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.

Du deltar i projekt och uppdrag och utför arbetsuppgifter i överenskommelse med de projektledare du arbetar tillsammans med.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god förmåga att kommunicera och samarbeta med interna och externa kontakter. Du är strukturerad och noggrann. Tjänsten kräver att du är flexibel och självständigt ser vad som behöver göras samt agerar därefter.

Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med projektledning, projektadministration eller projektplanering
 • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
 • har kunskap och intresse för att arbeta med IT-baserade system
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har arbetat som projektingenjör och varit stöd åt projektledare
 • har relevant och aktuell erfarenhet från underhållsverksamhet inom väg
 • har relevant och aktuell erfarenhet från byggande av väg
 • har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
 • har erfarenhet av att driva projekt
Placeringsort: Luleå

Intervjuer är planerade till den 2 september.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-18

Upplysningar

Rekryterande chef Torbjörn Lennelöv
0101239372

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 aug 2020
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga