Trafikverket · Publicerad 18 juni

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Söker du en spännande projektledarroll där du får möjlighet att påverka norra Sveriges infrastruktur? Trafikverket i Luleå söker nu flera projektledare till våra investeringsprojekt i Norr- och Västerbotten.

I rollen som projektledare leder du projekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. I den här rollen är ingen dag den andra lik men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet och du har löpande kontakt med interna specialister och beställare, externa konsulter och entreprenörer. Även kommunikation med allmänhet, kommuner och andra intressenter är en del av arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk universitets- eller högskoleexamen (minst 180 hp) alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från exempelvis entreprenadbranschen
  • har några års projektledarerfarenhet.
  • har körkort då rollen innebär resor ut till projekten.
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av att driva vägprojekt.
  • erfarenhet från entreprenader.
  • arbetat med budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning samt projektmodeller liknande XLPM.
Rollen som projektledare i Trafikverket är dynamisk och ställer krav på din flexibilitet och förmåga att samverka och nätverka. Det är därför viktigt att du har ett professionell och affärsmässigt agerande, samtidigt som du har en stark förmåga att anpassa ditt ledarskap efter varje specifikt projekt. Vi söker dig som har ett starkt eget driv, är strukturerad och har god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-19

Upplysningar

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Christina Mattila
0101237068

ST Åsa Callgren
0101237552

Rekryterande chef Helena Axheim
0101232276
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 aug
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
6

Inga fler liknande jobb tillgängliga