Trafikverket · Publicerad 13 juli

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en underhållsplanerare till enhet Verksamhetsstyrning på Underhållsdistrikt Nord inom verksamhetsområde Underhåll.

Som underhållsplanerare kommer du att ansvara för att planera, samordna och följa upp åtgärder i underhållsplanen. Du tar emot interna beställningar och följer upp att dessa utförs enligt överenskommen tid, kostnad och innehåll. Du har ett nära samarbete både med de interna beställarna, med enhetschefer och projektledare på distriktet och övriga inom verksamhetsstyrning. I rollen deltar du aktivt i koordineringen av trafikpåverkande åtgärder i region Nord. Tjänsten kommer innefatta planering inom väg, men även järnväg kan bli aktuellt. Du arbetar i nära samarbete med vår andra planerare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleexamen 180hp (120p) inom ekonomi, teknik eller samhällsplanering eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt?
  • har erfarenhet av Excel.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av regional eller nationell planering eller har anläggningstekniska kunskaper
  • har kunskap inom ekonomi.
Som person:
  • är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
  • har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har du god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-27

Upplysningar

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702

Rekryterande chef Veronica Henriksson
0101238128
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga