Vy Tåg AB · Publicerad 26 mars 2020

Affärsutveckling, Ledarskap och Norrsken

Du söker en ny, kittlande utmaning. Du vill in i en spännande bransch. Du gillar tanken på hållbart resande.

Ditt jobb är att få fler att åka med nattågen, att öka lönsamheten och att utveckla affären, bland annat genom att bidra till nya rese- och upplevelsekoncept för våra nationella och internationella kunder. Du blir vår ambassadör i relationerna med beställare, leverantörer, besöksnäring, regioner, politiker och medarbetare. Du ansvarar även för att den dagliga verksamheten fungerar.

Som affärsområdeschef har du budget- och resultatansvar för hela ditt affärsområde med närmare 150 anställda och en omsättning på omkring 400 miljoner kronor. Du ingår i Vy Tågs ledningsgrupp och rapporterar direkt till vd i Gävle.

Du är en trygg ledare som bidrar med både din energi och din affärsmässighet när du leder och utvecklar din organisation tillsammans med din lokala ledningsgrupp. Här är förmågan att bygga samarbete, både internt och externt, ett av nyckelorden.

Det här är en unik möjlighet för dig som vill ha en av de mest spännande och utmanande tjänsterna inom den svenska järnvägsbranschen. Antagligen jobbar du som vd, divisionschef, affärsområdeschef eller nåt liknande idag. Alldeles säkert har du arbetat med affärs-, koncept- och organisationsutveckling tidigare - och du har en dokumenterad förmåga att leda och skapa bra relationer med kunder, beställare, medarbetare och andra viktiga intressenter.

Din startsträcka blir kortare om du har ledarerfarenhet från järnvägsbranschen, närliggande branscher eller andra personalintensiva branscher.

I tjänsten ingår resor både inom och utanför regionen. Placeringsort är Luleå, men vi kan vara flexibla för rätt sökande.

Vy Tåg är en kvalitetsmedveten och framåtriktad organisation med mycket gott renommé i branschen. Vårt prestigelösa ledarskap ger dig stora möjligheter att vara med och påverka vägarna till bolagets framgångar.

I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri Urval. Varmt välkommen med din ansökan senast 15 april 2020 via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-14067). För mer frågor kontakta Mats Wärnling, ansvarig konsult på Mercuri Urval, på tel. 0709-856363.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vygruppen är en nordisk transportkoncern med en omsättning på cirka 15 miljarder NOK och omkring 10 500 anställda i Norge och Sverige. Koncernens affärsområden är persontrafik med tåg och buss samt mobilitet och turism. Vy satsar på att utveckla hållbara transportlösningar, förbättra kundupplevelsen och göra det enklare att resa kollektivt från dörr till dörr.

Vy Tåg är dotterbolaget som agerar på den svenska järnvägsmarknaden. Omsättningen är cirka 1 000 miljoner kronor, vi har omkring 700 anställda och fem trafikuppdrag: Norrtåg, Värmlandstrafik, X-trafik, Krösatågen och från december 2020 även nattågstrafiken på övre Norrland. Dessutom har vi egen helgtrafik Karlstad-Oslo och kör snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med vår ägare.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
16 apr 2020
Ort
Luleå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga