Academic Work · Publicerad 25 aug 2021

Är du i början av dina studier och på jakt efter ett riktigt kul extrajobb? På Qlik får du möjlighet att jobba med testning på ett globalt och innovativt företag med en riktigt spännande produktportfölj. Vi ser gärna att du studerar till ingenjör, systemvetare eller ekonom men det viktigaste är ditt genuina teknikintresse och en stor portion nyfikenhet. Vi söker fyra studenter och urval sker löpande så sök redan idag för att inte missa denna chans!

Information om uppdraget

Qlik levererar plattformslösningar för datavisualisering, analys och rapportering till 48 000 kunder över hela världen. Företag i alla storlekar och branscher använder Qliks lösningar för att visualisera och utforska information, skapa insikt om verksamheten och fatta bättre beslut. På Qlik optimerar man Business Intelligence (BI) genom att utnyttja den samlade intelligensen hos människor i en organisation. Fokus ligger på att göra det möjligt för alla i en organisation att se, följa och analysera data.

För att stötta systemtestning av de olika produkterna söker vi nu studenttestare till R&D avdelningen. Du och dina kollegor kommer att som en grupp sitta i ett öppet och modernt kontorslandskap där ni under ledning arbetar i nära relation till bland annat Customer Verification-teamet. Tillsammans bidrar alla till en kultur med hög energinivå och stark lagkänsla. I denna lärande organisation där man satsar på kontinuerlig utveckling finns det stora möjligheter för dig att växa både som person och professionellt.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Qlik. Uppdraget kommer att vara på deltid och för rätt personer ser vi långsiktigt på samarbetet.

Arbetsuppgifter

På detta uppdrag kommer du att arbeta 2 dagar i veckan. Du förväntas kunna jobba både hel- och halvdagar. Då Qliks produkter riktar sig till många olika typer av användare som använder produkterna på olika sätt, är det av högsta vikt att kunna se produkterna ur ett helhetsperspektiv - allt för att kunna uppnå god kvalitet innan mjukvaran når kunderna.

Som studenttestare på Qlik kommer du främst att arbeta med sessionsbaserad exploratory regressionstestning utifrån ett kundperspektiv. Det kommer att finnas guidelines för vad som ska uppnås, men inom ramen för dessa är testningen relativt fri. Inte minst mot bakgrund av det senare är det viktigt att du i skrift på ett övergripligt sätt löpande dokumenterar din testning.

Tjänsten passar dig som vill ha ett spännande deltidsjobb där du jobbar med givande och varierande arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

För detta uppdrag lägger vi stor vikt vid att du som sökande har ett gediget tekniskt intresse och en vilja att lära dig mer om mjukvara, felsökning och problemlösning. Du är en nyfiken person som jobbar ihärdigt, vågar testa dig fram och inte ger dig i första taget. Det är inte sällan som du tänker Vad händer om jag gör detta? - vilket är en uppskattad egenskap när uppgiften är att hitta buggar och problem. Självklart har du ett öga för detaljer - om något som du utfört flera gånger förut plötsligt ser ut eller beter sig annorlunda är detta något du så klart uppmärksammar.

I rollen är det även viktigt att vara strukturerad, då du både behöver kunna dokumentera de scenarion du utfört samt reproducera eventuella problem/buggar du hittat. Det är viktigt att kunna jobba självständigt och inte vara rädd för att fråga andra om du kör fast eller inte förstår en uppgift.

Vidare ser vi att du:
  • Är studerande på högskola eller universitet och tar examen tidigast juni 2023
  • Studerar en relevant utbildning som till exempel ingenjör eller systemvetare
  • Har ett stort tekniskt intresse och viljan att lära dig mer
  • Är flytande i svenska och har goda kunskaper i engelska då tjänsten kräver det
Det är meriterande om du:

* Har kunskap inom statistik eller dataanalys

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Deltid, 2 dagar i veckan
  • Placering: Lund
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Qliks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Lund
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Testare

Inga fler liknande jobb tillgängliga