Brightby · Publicerad 19 okt

Brightby rekryterar nu en kvalificerad ekonomiassistent till en bred och varierad tjänst till vår kund med kontor i Lund.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer att anställas direkt av vår kund på en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning initialt.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent kommer du att ansvara för det svenska bolagets leverantörsreskontra, samt kundreskontran för det norska och finska bolaget. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat inläsning av inbetalningsfiler i affärssystemet Pyramid, matchning, betalning av leverantörsfakturor, löpande bokföring, EU-moms samt avstämningar av konton vid månadsbokslut.

Sammanfattningsvis kommer arbetsuppgifterna att innefatta:

* Kund- och leverantörsreskontra

* EU-moms

* Kostnadsfördelning mellan bolagen

* Påminnelser och kravhantering

Vem är du?

För att vara den kandidat vi letar efter för rollen har du cirka 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och känner dig trygg i rollen som ekonomiassistent. Du är van vid att självständigt hantera ett brett ansvarsområde och har med fördel arbetat med utländsk moms sedan tidigare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och är väl förtrogen med minst ett större etablerat ekonomisystem samt med Excel. Har du erfarenhet av arbete i affärssystemet Pyramid är detta meriterande.

För att trivas i rollen tror vi att du är trygg och positiv till din person. Du arbetar noggrant, strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du har en prestigelös inställning till dina arbetsuppgifter och trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att effektivisera arbetet och säkerställa att avdelningen uppnår sina mål. Hos vår kund blir du en del av ett familjärt företag där man jobbar hårt men samtidigt har roligt tillsammans. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter i rollen och en förhoppning om ett långt samarbete.

Start: Omgående, så snart som möjligt

Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning initialt

Plats: Lund

Ansökan

Låter detta intressant? Då tjänsten ska tillsättas omgående kommer intervjuer och urval att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail men har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Pettersson på 0737-482092 eller maria.pettersson@brightby.se.

Inlägget Brightby söker ekonomiassistent med starkt driv dök först upp på Brightby AB.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi erbjuder våra medarbetare mentorskaps- och utbildningsprogram utöver spännande rekryteringar och konsultuppdrag. Vi hoppas att du har viljan och förmågan att bli en av Sveriges bästa ekonomikonsulter och söker din nästa utmaning hos oss.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 dec
Ort
Lund
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomiassistent