Consafe Logistics · Publicerad 22 sept

På huvudkontoret i Lund söker nu Consafe Logistics sin nya redovisningschef. I rollen som redovisningschef är du en viktig del av koncernens centrala finansfunktion och ansvarar förutom ditt eget arbete även för arbetet på redovisningsavdelningen. Som redovisningschef kommer du att ansvara för månads- och årsbokslut för det svenska moderbolaget och holdingbolaget, samt ett dotterbolag i Köpenhamn. I din roll som redovisningschef rapporterar du direkt till CFO.

Arbetsuppgifter
  • Personalansvar för redovisningsavdelningen (4 personer)
  • Ansvar för årsredovisningar, bolagshandlingar och kontakter med revisorer för berörda bolag
  • Ta fram regler och riktlinjer inom redovisningsområdet som motsvarar kraven på intern och extern rapportering
  • Månatlig rapportering i Aaro som koncerngemensamt system
  • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsavdelningen samt vara delaktig i övriga projekt som berör redovisningsavdelningen
  • Visst löpande redovisningsarbete samt reserveringar och avstämningar
  • Tjänsteresor till Danmark kan förekomma med 2-4 dagar per månad
Kvalifikationer och erfarenhet

Som redovisningschef på Consafe har du minst 7-10 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna från en internationell koncern. Projekterfarenhet ses som mycket meriterande. Du har en dokumenterad ledarskapserfarenhet och är van vid att ta initiativ, fatta beslut och att driva saker självständigt. Du är strukturerad med en god administrativ förmåga och har generellt goda system- och Excelkunskaper.

Personliga egenskaper

Rollen som redovisningschef innebär tät kontakt med personer i Sverige och utomlands. Vi ser därför att du trivs med breda kontaktytor. Ditt ledarskap grundar sig i ett coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga. Därtill bidrar du med engagemang och stabilitet samt en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Placeringsort: Lund

Om Consafe Logistics

Consafe Logistics är en av Europas ledande leverantörer av lagerstyrningslösningar, som skapar konkurrensfördelar för företag över hela världen. Vi designar, utvecklar och implementerar mjukvarulösningar för företag inom alla branscher. Vår gedigna erfarenhet inom lagerstyrning har resulterat i en stark produktportfölj av pålitliga lagerstyrningsprodukter, med WMS i fokus.

Consafe Logistics har 350 anställda och hjälper kunder i över 30 länder över hela världen från våra kontor i Sverige, Norge, Danmark, Holland, Polen och Storbritannien.

www.consafelogistics.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Consafe med Meritmind. För mer information kring tjänsten eller vår process, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Carl Ence, carl.ence@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accounting manager, Chief accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, Financial consultant, Business controller, Senior business controller, Group controller, Heaf of Finance, Financial manager, Financial director, redovisningsspecialist, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, ekonomiansvarig, ekonomichef, ekonomiansvarig, CFO
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Ort
Lund
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga