Sydvatten AB · Publicerad 3 jan

Vi söker en engagerad och tillitsskapande produktionschef som vill driva vår framtidsresa till ökat samhällsvärde på Sydvattens vattenverk Vombverket!

Vi söker nu dig som vill leda ett av Sveriges största vattenverk, Vombverket, som står inför stora spännande förändringar de kommande 15 åren.

Kom och bli vår ledare för framtidsresan på Vombverket!

Tilltalas du av tanken att leda arbetet att producera människans viktigaste livsmedel dricksvatten?

Är du en trygg ledare med integritet som skapar tillit hos dina medarbetare?

Drivs du av att leda andra mot ett högre samhällsvärde där allas engagemang och drivkraft är viktiga beståndsdelar för att nå verksamhetens fulla potential?

Känner du igen dig i beskrivningen så är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss på Sydvatten!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Som produktionschef vid Vombverket är ditt uppdrag att leda och utveckla verksamheten för att trygga en långsiktig, högkvalitativ och hållbar dricksvattenproduktion till våra 17 delägarkommuner. Du kommer att ha stor delaktighet i att utveckla dricksvattenprocesserna och hålla dig uppdaterad på branschens utveckling och omvärldens förändringar. Du kommer att ha ett nära samarbete med Ringsjöverket, som är Sydvattens andra vattenverk.

Vombverket producerar i genomsnitt 1 000 liter dricksvatten per sekund och du kommer att ansvara för en organisation på ett 20-tal kvalificerade medarbetare. Som produktionschef är du ytterst ansvarig för att leda och utveckla verksamheten på ett optimalt och effektivt sätt. Du kommer att vara en viktig aktör för att påverka utvecklingen och leda de framtida investeringarna för att säkerställa leverans.

Som avdelningschef kommer du att ingå i Sydvattens ledningsgrupp där fokus ligger på företagets övergripande verksamhet och det är därför viktigt att du kan agera utifrån både ett operativt och strategiskt helhetsperspektiv.
Du rapporterar direkt till VD.

Vi söker dig som har
  • ledarerfarenhet och ditt ledarskap präglas av tydlighet, integritet och en positiv människosyn.
  • förmågan att vinna förtroende och skapa goda relationer både internt och externt.
  • en god kommunikationsförmåga och är bra på att strukturera, planera, utveckla och samarbeta.
  • ett genuint engagemang för att arbeta med vårt viktigaste livsmedel.
Vi tror att du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande och har arbetat i ledande befattning inom VA-branschen alternativt inom livsmedels- eller processindustri ett antal år. Du har ett stort intresse för processutveckling, ledarskap och omvärldsbevakning. Körkort är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställning vid Sydvatten AB är säkerhetsklassad varvid en registerkontroll kommer att utföras innan anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jörgen Johansson, VD, tfn 010-515 10 07 eller Petra Axelsson, HR-chef, tfn 010-515 10 09.

Övrigt
Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att ansöka senast den 2019-01-31. Löpande urval kommer att ske.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 900 000 invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.

Sydvattens verksamhet utgör en nyckelfunktion för ett väl fungerande samhälle där ledord för bolaget är långsiktigt ansvarstagande och affärsmässig samhällsnytta.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga