-Skånemejerier · Publicerad 5 dec

Har du erfarenhet från livsmedelsbranschen, älskar detaljhandeln och är redo för nästa utmaning? Trivs du som bäst i en roll där ingen dag är den andra lik och där du får ta ett stort eget ansvar från dag ett?

Vi söker dig som brinner för att utveckla, implementera och följa upp strategier och planer för en kategori och som vill vara del av världens största mejeriföretag (Lactalis Group). Möjligheterna är precis så stora som du vill!

Om tjänsten

Som Category Business Manager tillhör du Customer Marketing och ingår i försäljningsavdelningen. Ditt uppdrag innebär att i projektform utveckla kategorier och driva lönsam tillväxt genom att utarbeta strategier och planer för ett antal kategorier. Det innebär även att samordna kategoristrategierna med marknadsavdelningens varumärkesstrategier och bidra till ett bra samarbete mellan marknads- och försäljningsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Att i projektform utveckla, implementera och följa upp strategier och planer för en kategori inom ramen för ett prioriterat projekt.
 • Ansvarig för att driva shopper-insikter genom att leda och upphandla större projekt som segmenteringsarbete och självständigt driva kategoriprojekt tillsammans med våra kunder för att öka kategoriförsäljningen.
 • Att tillsammans med KAM driva tertialmöten med kund. Att analysera kategorierna avseende pris, lönsamhet och sortiment för att därefter föreslå förbättringar och bygga case gentemot kund, KAM och Fältsälj.
 • Aktivt arbeta med planer och nyhetsarbete enligt ECR och Category Management-processen, såväl internt som externt mot kund på central och butiksnivå.
 • Super user i Nielsen AD & GfK’s paneldata.
 • Säkerställa att arbetet bedrivs på ett målinriktat och effektivt sätt.
Du medverkar till utvecklingen av avdelningen så att den är välfungerande, kunnig och uppskattad av våra kunder. Du arbetar för ett gott samarbete mellan alla parter och roller i organisationen och följer och lever upp till Lactalis/Skånemejeriers vision och värdegrund.

Skånemejerier ingår i världens största mejerikoncern, franska familjeföretaget Groupe Lactalis, varför det är viktigt att förstå det stora företagets möjligheter samtidigt som du skall agera lokalt på den svenska marknaden. Du blir en del av ett globalt internt nätverk för kunskapsdelning och inspiration, samtidigt som du också har stor möjlighet att påverka din egen personliga utveckling genom att vara del i de förändringar som företaget genomgår och med de utbildningar och nätverk som finns inom koncernen.

Tjänsten som Category Business Manager är en tillsvidareanställning och du rapporterar till vår Customer Marketing Manager.
Placeringsort är Malmö.

Om dig

För att kunna klara av arbetet tror vi att du har erfarenhet och kunskap om detaljhandeln och att du tidigare har arbetat med kategoriutveckling hos någon av våra kunder o/e leverantörer. Som person tror vi att du har mycket god analytisk förmåga, stor egen driv- och initiativkraft samt förmågan att planera, utveckla, genomföra och följa upp dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Du har en god presentations- och kommunikationsförmåga, vilket innebär att du har lätt för att skapa relationer och trivs med att besöka kunderna. Du bygger dina beslut på fakta samtidigt som du målmedvetet bygger långsiktiga relationer.

Vi söker dig som
 • Har arbetat inom Dagligvaruhandeln som Category Business Manager eller motsvarande
 • Är van vid att driva projekt inom kategoriutveckling
 • Är starkt analytisk och van vid att bygga upp en stabil, väl underbyggd argumentation
 • Är driven och har ett proaktivt förhållningssätt
 • Drivs av utmaningar och har viljan att vinna
 • Är erfaren användare av Officeprogrammen
 • Har goda kunskaper i engelska
Det är meriterande om du har erfarenhet från livsmedelsbranschen, så även erfarenhet av Nielsen.

För att du ska utvecklas bäst i rollen ser vi gärna att du har högskoleutbildning inom relevant område och/eller några års kommersiell arbetslivserfarenhet inom Category Management inom livsmedelsindustrin/DVH/FMCG.

Vi erbjuder

Du blir del av ett professionellt team där du får stor variation i din vardag. Vill du vara med på en resa där vi tar marknadsandelar i Sverige, är detta rätt tillfälle att hoppa på.

Lactalis Group ger goda karriärmöjligheter samt möjlighet att få arbeta med nya spännande och starka varumärken. Företaget och koncernen investerar mycket i sina medarbetares kompetensutveckling och genom koncernen får man tillgång till ett internationellt nätverk av kollegor att utbyta idéer med. Lacatalis värdeord ligger till grund för det arbetssätt och beteende som vi strävar efter på Skånemejerier: ”Ambition och engagemang med enkelhet.”

Vi blir konkurrenskraftiga genom att varje dag ta till vara det lilla företagets flexibilitet och personliga engagemang i hela värdekedjan och samtidigt dra nytta av ett storbolags etablerade plats på marknaden.

Klicka här för mer information om oss.

Ansökan och information

I denna rekrytering samarbetar Skånemejerier med Roi Rekrytering. För mer information om tjänsten och processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Patricia Key på mail patricia.key@roirekrytering.se alternativt 0721-82 98 98. Du ansöker med CV och personligt brev genom att trycka på ”Sök tjänst.”

Sista ansökningsdag är 2019-01-03, dock tillämpar vi löpande urval så vänta inte med att ansöka! Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga