- Wieland Electric AB · Publicerad 29 okt 2021

Har du drivet och passionen som krävs för att skapa värdefulla relationer och framgångsrika avtal? Tycker du om att resa, har ett stort intresse för teknik och förmågan att tala med alla nivåer hos kunder? Vi söker dig som har teknisk bakgrund och kan prata om exempelvis IIoT, HMI, säkerhetsreläer, PLC-system och nätverkslösningar, och som vill ta sig an utmaningen att växa på den Svenska marknaden!

Lokalisering: Huvudkontoret i Malmö alt. hemmakontoret, med ansvar för marknaden i centrala, södra och sydöstra Sverige.

Din roll
Vår historia började redan år 1910 i Tyskland där grunden för Wieland skapades. Idag 121 år senare är vi marknadsledande inom elektrisk anslutningsteknik, maskinsäkerhet, industriella nätverk och automation, och finns i 14 länder med över 1800 medarbetare. Våra ambitioner har alltid varit stora och då ambitionen fortsatt är att växa är denna nyckelroll viktig för får framgång. Vi vill ta ett starkare grepp i Sverige och med ett starkt varumärke i ryggen är möjligheterna stora.

I rollen som Försäljningschef blir en av dina första uppdrag att anställa två säljare som kommer rapportera till dig. Vi ska inte bara etablera oss som ett självklart val hos våra Svenska kunder, utan vi ska växa och ta plats! Hos oss är rollen som Försäljningschef både strategisk och operativ, då du implementerar strategier, stöttar dina medarbetare men besöker också våra kunder runt om i hela Sverige och driver försäljning. Du får möjligheten att se de vackra landsvägarna och vara ute på resande fot med ungefär 50 övernattningar om året. Våra kunder är främst företag som arbetar inom industriell automatisering, maskintillverkning och OEM. För att lyckas i din roll har du hjälp av kollegor både inom support och teknik. Vi är ett starkt team i Sverige idag, men vår ambition är att bli ännu starkare inom ett antal år.

En av dina viktigaste uppgifter är att förstå kundernas behov, gärna innan de vet om dem själva och kunna påvisa varför de just ska välja våra produkter. Dialogerna du för är på många olika nivåer hos våra kunder, där du exempelvis ena stunden har strategiska samtal med inköpsavdelningen, R&D Ingenjören eller kanske en VD, och andra stunden pratar teknik med och detaljer med tekniker på golvet.

Som Försäljningschef så är några av dina centrala uppgifter:
  • Dagligen stötta dina medarbetare i dess utmaningar och hjälpa dem nå sina mål
  • Implementera våra strategier och mål på den Svenska marknaden
  • Aktivt jobba med din pipeline och se till att den är fylld med affärsmöjligheter. Ta hand om och växa på våra befintliga kunder, samt finna nya kunder som du aktivt bearbetar.
  • Genomföra produktpresentationer och kundutbildning.
  • Förberedelse och uppföljning av budget.
  • Löpande rapportering i CRM-systemet kring pipeline, projektportfölj, resultat och budget.
  • Deltagande på mässor i Sverige och utomlands
Vem är du?
För att lyckas i denna roll måste du ha arbetat med maskinsäkerhet i någon form under minst ett år. Vidare har du en relevant eftergymnasial utbildning och/eller en arbetslivserfarenhet som väger upp. Du har även erfarenhet av att driva försäljning inom komplexa bolagsstrukturer där beslutsfattarna är många och fokus ligger på teknik och försäljning inom industri och automation. Du behöver inte ha varit ledare sen tidigare, men du har definitivt personligheten som krävs för att ta detta kliv.

Vi kommer ge dig den kunskap som behövs kring våra produkter och affärsområdet, du kommer få en gedigen introduktion och vi kommer välkomna dig in i teamet på bästa sätt! Detta är ingen roll för den rastlösa säljaren, utan här krävs det tålamod och bearbetning under längre säljcykler. Investeringarna för våra kunder kan vara otroligt stora och då krävs det att du kan det där med värdebaserad försäljning.

Vad du dock behöver ha med dig är de rätta personliga egenskaperna och stark ambition. För att lyckas i rollen är du en stark initiativtagare som tar ansvar för dina affärer och älskar att skapa resultat. Du har en fantastisk förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt och du är systematisk i ditt tillvägagångsätt. Du kan det där med att kommunicera och när du talar så får du med dig andra.

Du är flytande i svenska och engelska.

Om Wieland
Vi är ett självständigt familjeägt bolag som skapar framtidssäkrad el- och signaldistribution, med avancerad kopplingsteknik och innovativ elektronik över hela världen - lätt, snabbt och säkert. Utmärkt service gör att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet och genom att agera ansvarsfullt kan vi ge säkerhet, kontinuitet och möjligheter för våra kunder.

Wieland Electric är känt för sitt omfattande sortiment av kopplingsplintar, kretskortplintar, industriella stickkontakter, el komponenter, ett brett sortiment av säkerhetsrelä och säkerhets PLC-system. Vi är tillverkare av världens största och ledande produktsystem av anslutningsdon för installationer. I mer än 100 år har vi varit banbrytande pionjärer och arbetat fram innovativa lösningar.

För mer information om oss, besök: www.wieland-electric.com

För att se mer filmer klicka gärna här: https://www.youtube.com/user/wielandelectric/videos

Ansökan
Ansök genom att klicka på "sök tjänst" och ladda upp ditt CV och personliga brev. Sista ansökningsdag 28/11 2021. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

För frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten kontakta rekryteringskonsult Lina Friberg på lina.friberg@roirekrytering.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga