ATS Finans AB · Publicerad 13 nov

Du kommer att arbeta med flera spännande juridiska frågeställningar hänförliga till AktieTorgets och Sedermera Fondkommissions verksamhet. Tjänsten innebär således en fantastisk möjlighet att att driva och leda olika ärenden och projekt och få insyn i juridiken som styr en finansiell rådigare och en marknadsplats. Du kommer bland annat att arbeta med kommunikation med företrädare för olika bolag, aktieägare och börsmedlemmar samt vara delaktig i rättsutredningar inom börs- och aktiebolagsrätt.
Arbetet kommer även att inbegripa ärenden av avtalsrättslig karaktär bland annat i form av upprättande av avtal och tolkning av avtal samt deltagande vid olika avtalsförhandlingar. Du kommer dessutom att få möjlighet att arbeta med emissionshantering för både börsnoterade bolag och bolag som står inför notering samt bistå med regelefterlevnad och intern styrning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och 2-5 års arbetslivserfarenhet. Om du är tingsmeriterad, studerat ekonomi eller fördjupningskurser inom värdepappers-, börs- eller aktiebolagsrätt är detta meriterande. Erfarenhet från arbete på Finansinspektionen eller värdepappersintitut är särskilt meriterande.

Du är en god kommunikatör både i tal och skrift, på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god samarbetsförmåga blandat med stort engagemang. Som person är du ambitiös, driven och har stort intresse för näringslivet och värdepappersmarknaden. Du är en lagspelare som tycker om att ta eget ansvar och att arbeta mot gemensamma mål.

Om ATS Finans och Sedermera fondkommission

ATS Finans AB är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn. ATS Finans AB har två bifirmor; Sedermera Fondkommission och AktieTorget.

AktieTorget driver handelsplattform (MTF) för handel med aktier samt andra finansiella instrument. De noterade bolagen består främst av små och medelstora entreprenörsledda bolag som ofta befinner sig i tillväxtfas.

Sedermera Fondkommission erbjuder ett brett sortiment av tjänster till bolag som befinner sig i fas antingen inför, under eller efter notering på reglerad marknad eller handelsplattform (MTF). Sedermera Fondkommission arbetar för långvariga kundrelationer och tjänsterna är anpassade för varje tidpunkt i kundföretagens livscykel. Vi är idag cirka 20 medarbetare med kontor i Malmö, Lund och Norrköping.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Igår
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Marie Engdahl
Rekryteringen hanteras av
Poolia