Academic Work · Publicerad 14 sept 2021

Har du ett brinnande intresse för teknik och flyg? Tycker du dessutom att det verkar spännande att arbeta i en miljö där du kan vara med och påverka en viktig del av samhället? Då har du nu chansen till en flygande start i karriären som junior valideringsingenjör på Sturup! Sök redan idag då vi går igenom ansökningarna löpande!

Information om uppdraget

LFV är ett statligt affärsverk som har som huvuduppgift att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart. LFV erbjuder smarta lösningar för framtidens flyg, där det är fokus på teknisk utveckling och forskning, både nationellt och globalt. Genom samarbeten internationellt i olika former utvecklar LFV det Europeiska luftrummet och med sin ledande position bidrar de med avancerade lösningar i de olika projekten de deltar i. Bland annat var LFV först i världen med att lansera och operativt driva fjärrstyrd flygtrafikledning (Remote Tower Services) som innebär flygtrafikledning på distans.

Du erbjuds

Detta är ett konsultuppdrag, där du erbjuds en anställning hos Academic Work och kommer arbeta som konsult hos LFV. Uppdraget kommer att vara på heltid och LFV ser långsiktigt på uppdraget.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som valideringsingenjör på LFV kommer du framförallt arbeta i projektform, både nationellt och internationellt. Arbetet kommer bland annat att innebära att du jobbar nära dina kollegor med implementering av prototyper, verifiering och integration av delsystem i LFVs testmiljöer.

Du kommer till exempel att:
 • driva processen från kravspecifikation till validering och lösning
 • analysera både hårda och mjuka värden i arbetet
 • planering och ledning av valideringsövningar
 • testning och verifiering av valideringsmiljön
 • uppföljning och rapportering
Tjänsten passar dig som har ett intresse för flyg och vill vara med och bidra till infrastrukturen och tillhandahålla något som är samhällskritiskt. Tjänsten passar även dig om du gillar att ha flera olika kontaktytor, är nyfiken och trivs i att jobba i en prestigelös miljö. Tjänsten innebär både perioder av mycket social kontakt med kollegor och samarbetspartners och perioder av egen analys av mätvärden, för att passa i denna roll är det viktigt att du trivs med båda dessa sätten att arbeta.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsexamen inom till exempel teknisk fysik, maskinteknik, datateknik, farkostteknik, rymdteknik eller liknande teknisk civilingenjörsutbildning
 • Har ett teknikintresse samt ett intresse för flyg
 • Är obehindrad i det svenska och engelska språket, både i tal och skrift
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med liknande arbetsuppgifter.

Som person är du nyfiken och håller dig gärna uppdaterad kring ny teknik. Du är alltid redo att testa nya infallsvinklar på problem samtidigt som du kan förhålla dig till de regler och normer som ändå krävs i branschen. Vidare är du en självgående person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt driver dina processer framåt så att de leder i målets riktning. I rollen som valideringsingenjör är det också viktigt att du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor för att nå gemensamma mål. Vi tror också att du som söker har en analytisk förmåga och kan identifiera egna långsiktiga mål och skapa planer för hur dessa ska nås.

Då du kommer att säkerhetsklassas på LFV krävs det att du är svensk medborgare.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 40 timmar i veckan med flextid
 • Placering: Sturup
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och LFV önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga