Academic Work · Publicerad 13 aug 2021

Sedan många år har Sogeti placerat sig i toppen på världskartan när det gäller test och kvalitetssäkring. Analytiker som Gartner, Forrester, NelsonHall är alla överens om detta. Att vara bäst på test är helt enkelt en passion! För vad är ett nytt system eller ny applikation som inte fungerar som den ska? Sogeti har varit med och utvecklat metoder, tekniker och processer för effektiv testning och kvalitetssäkring i över 20 år. Följ med på den fortsatta resan!

Information om uppdraget

På Sogeti arbetar över 6200 personer, varav 250 I Sverige, med test och kvalitetssäkring. Storleken inom test möjliggör ett erbjudande av spännande uppdrag, projekt och kunder inom olika branscher. På Sogeti finns även möjlighet till vidareutveckling inom (och även utanför) testområdet genom att lära sig nya tekniker och axla nya roller. Här får du ett kompetensutbyte med några av Sveriges främsta experter inom test. Som konsult hos oss på Sogeti kan du även ta del av deras enorma E-universitet, certifieringar och dela en sann arbetsglädje!

Precis som Sogetis kunder gör en digital transformation är Sogeti på samma resa. Test i ett agilt sammanhang är i en förändring, team blir mindre och mindre och på så sätt förväntas det att man ska kunna ha flera olika roller i ett agilt team. De ser en ökad fokusering på automatisering hos kunderna. Förändringar av gamla arbetssätt till Agile och DevOps påskyndar behovet av testautomatisering. Av denna anledning söker vi fler experter inom just testautomatisering.

Som testutvecklare har du ett brinnande intresse för testautomatisering och stimuleras av högteknologiska utmaningar. Det kan vara att utvärdera testverktyg och ramverk beroende på vald teknologi, applikation och process. Att skapa och strukturera automatiserade tester är en grundläggande del av testutvecklarens dagliga arbete. Testutvecklaren arbetar ofta nära kundens arkitektgrupp och/eller tillsammans med utvecklingsteamen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter innebär bland annat att utvärdera testverktyg och ramverk beroende på vald teknologi, applikation och process. Att skapa och strukturera automatiserade tester är en grundläggande del av testutvecklarens dagliga arbete. Testutvecklaren arbetar ofta nära kundens arkitektgrupp och/eller tillsammans med utvecklingsteamen.

Som testare på Sogeti anställs du som konsult och kommer att arbeta med att planera och utföra tester ute hos deras kunder vilket innebär varierande arbetsmiljöer!

Vi söker dig som
  • Arbetar som testutvecklare inom automatisering, du trivs i din roll men vill gärna utveckla den
  • Känner dig hemma i ett grundläggande programmeringsspråk men har också erfarenhet av att använda det i testautomatiseringssammanhang, exempelvis i kombination med Selenium eller liknande.
  • Du har kanske också erfarenhet av API-testning och verktyg som Postman, SoapUi eller liknande. Eller så kan har du tagit en titt på low-code-verktyg som Leapworks eller kanske olika delar av Toscas svit
  • Eftersom de flesta av Sogetis kunder kommunicerar på svenska förutsätter vi att du talar och skriver både svenska och engelska på hög nivå
Som person är/har du
  • Självgående
  • Ansvarstagande
* God samarbetsförmåga
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sogeti, en del av Capgemini-koncernen, har verksamhet på över 100 orter runt om i världen. I Sverige finns 20 kontor med totalt 1200 medarbetare. Sogeti arbetar nära kunder och partners för att dra full nytta av möjligheterna med teknologi och kombinerar agilitet och implementeringshastighet för att skräddarsy innovativa, framtidssäkrade lösningar inom Digital Assurance & Testing, Cloud och Cybersecurity, förstärkta av AI och automation. Med sin pragmatiska value in the making-ansats och sin passion för teknologi hjälper Sogeti organisationer att digitalisera - snabbt. Besök oss på www.sogeti.se.

Capgemini-koncernen är en global ledare som i partnerskap med företag transformerar och hanterar verksamheter genom att nyttja kraften av teknologi. Koncernen styrs varje dag av sitt syfte; att frigöra mänsklig energi genom teknik för en inkluderande och hållbar framtid. Det är en organisation fylld av ansvarstagande och mångfald med 270 000 teammedlemmar i närmare 50 länder. Med sitt starka 50-åriga arv och djupa branschkunskap förlitar sig Capgeminis kunder på koncernens förmåga att förverkliga affärsmål, från strategi och design till drift, pådrivet av den snabbföränderliga och innovativa världen fylld av Cloud, data, AI, uppkopplade produkter, mjukvara, digital teknik och plattformar. 2020 rapporterade koncernen globala intäkter på 16 miljarder euro.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga