AkzoNobel · Publicerad 15 juli 2021

Då var den här! Rollen för dig som vill göra skillnad. För dig som tycker om att vara där det händer. Att få sätta processer och rutiner tillsammans med ett fantastiskt team. Som trivs i den dynamiska miljön där ingen dag är den andra lik. Och sist men inte minst, som tycker om att utmanas. Varje dag.

Nu söker vi efter dig som trivs i en storbolagsmiljö. Vi söker dig som är trygg i din redovisning men som ständigt vill utvecklas inom området.

Varmt välkommen till AkzoNobel, som med sitt nordiska huvudkontor i Malmö erbjuder dig en utmanande och spännande vardag. Du blir ansvarig för ett team om tre Accounting Controllers och rapporterar till Regional Accounting Controller i Holland.

Nordics består av Sverige, Norge, Finland och Danmark och all ekonomi sköts från Malmö samt ett Shared Service Center i Polen. Du blir länken mellan huvudkontoret i Holland och Shared Service Center och har totalansvaret för 14 legala enheter tillsammans med ditt team.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Kontaktperson för Shared Service Center i Polen
  • Tillsammans med teamet kontrollera och säkerställa redovisningen samt månads- och årsbokslut för de 14 legala enheterna
  • Årsredovisningar
  • Skatt, moms, intercompany
  • Rapportering
  • Kontaktperson revisorer
  • Personalansvar för 3 personer
  • Effektiviserings- och förbättringsprojekt avseende processer och rutiner
Vem är du?

Vi söker dig med minst 7-10 års erfarenhet från redovisningsyrket. För att trivas i rollen ser vi att du har erfarenhet från ett internationellt storbolag, gärna med Shared Service Center. Du har tidigare haft personalansvar och trivs i den rollen.

Allt behöver inte vara iordning för att du ska trivas. Kanske är det tvärtom så att du är den som vill skapa ordningen, eftersom du är strukturerad som person. Din nyfikenhet, ditt analytiska sinne och din kommunikativa förmåga gör att du tar dig fram i organisationen på ett enkelt och smidigt sätt.

Erfarenhet från IFRS är ett krav, likaså det engelska och svenska språket, både i tal och skrift. Erfarenhet från SAP är meriterande. Du trivs i en roll där du också får jobba hands on och du hjälper gärna till där det behövs.

Har vi fångat ditt intresse?

Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar AkzoNobel med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se eller Jannika Skoglund på 0733-607457 eller jannika.skoglund@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Vi ber dig ödmjukast att ha tålamod och förståelse för att det är semestertider. Vi lovar att ge dig återkoppling så snart vi har möjlighet.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AkzoNobel has a passion for paint. We're experts in the proud craft of making paints and coatings, setting the standard in color and protection since 1792. Our world class portfolio of brands - including Nordsjö, International, Sikkens and Interpon - is trusted by customers around the globe. In the Nordics we have commercial operations in all countries, production and development (R&D) sites in Sweden and employee around 1 200 people. Headquartered in the Netherlands, we are active in over 150 countries and employ around 32,000 talented people who are passionate about delivering the high-performance products and services our customers expect
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 aug 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga