Brenderup Group · Publicerad 10 sept 2019

Beskrivning av tjänsten

Har du jobbat med redovisning i ett par år och känner att du vill fortsätta att utvecklas inom detta område? Kanske är du redo för nästa steg i din karriär? Då kan det vara dig vi söker till denna rollen.
Den övergripande visionen för Brenderup är att vara förstahandsvalet för släpvagnslösningar och transporttillbehör. Efter de senaste årens tillväxtfas går vi nu in i nästa fas som främst karaktäriseras av ett starkt fokus på stabilitet och lönsamhet. Du erbjuds i din roll som Group Financial Controller ett stort eget ansvar med många kontaktytor inom koncernen, såväl nationellt som internationellt. Du rapporterar till vår CFO och är placerad på vårt huvudkontor i centrala Malmö.
I denna roll blir du en central nyckelperson där du bland annat kommer att ha ett helhetsansvar för koncernrapporteringen och koordinera denna i syfte att säkerställa att samtliga koncernbolag rapporterar korrekt och i tid såväl legalt som operativt. Vidare kommer du att ansvara för konsolidering och vidarerapportering av koncernens finansiella ställning. Övriga huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Transfer Pricing, IFRS, valuta- och skattefrågor
  • Budget och prognos
  • Likviditetsrapportering veckovis
  • Styrelse och ledningsrapportering
  • Superuser i gruppkonsolideringssystemet AARO
  • Utveckla rutiner och processer i koncernföretagen och arbeta nära deras ekonomifunktioner
Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö, i en koncern som arbetar både med tillverkning och försäljning av kända varumärken. Ställer du upp på koncernens värdeord LISTEN, ACT, CONTRIBUTE, ACCOUNTABLE and TOGETHER - och att du genom öppenhet, ärlighet, integritet samt en vilja att kavla upp ärmarna och se till att saker verkligen händer - då är du den vi söker!

Vem är du?

Vi tror att du har en akademisk examen såsom civilekonom eller motsvarande med inriktning redovisning/controlling. Du har ett par års erfarenhet av redovisning, kanske från revisionsbyrå. Du har goda kunskaper inom redovisning och gällande redovisningsregler där IFRS ses som meriterande. Du kan grunderna inom koncernredovisning och har ett intresse av att vidareutveckla denna kunskap. Har du vana av att arbeta med kassaflödesanalys och likviditetsprognoser är det en fördel. Vidare är du en van systemanvändare med goda kunskaper i Excel och gärna med erfarenhet av något gruppkonsolideringssystem. Du kommunicerar väl både på svenska och engelska såväl skriftligt som muntligt.
Som person är du analytisk, uppgiftsorienterad, självgående och ansvarstagande med en god kommunikativ förmåga. Då du även är en kvalitetsmedveten person med hög leveransförmåga är det en självklarhet för dig att säkerställa att leverans sker med hög kvalitet och i rätt tid inom hela koncernen.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Brenderup Group med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvariga Katarina Alm tel 0708-753641 eller Jeanette Wahrenberg tel 0707-765091. Välkommen med din ansökan snarast då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2019-09-25. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver bara uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Brenderup Group är Skandinaviens största leverantör av släpvagnar - och en av Europas ledande koncerner avseende tillverkning och försäljning av släpvagnar och lastbärarsystem. Våra produkter är tillgängliga både för inköp och för uthyrning och de används av professionella aktörer såväl som av privatpersoner. I koncernen ingår varumärken såsom Brenderup, Mont Blanc, Fogelsta och Ellebi.
Brenderup Group har knappt 600 anställda på fyra produktions- och monteringssiter, tillsammans med försäljningskontor i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Rumänien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien. Huvudkontoret ligger i Malmö. Koncernen omsätter ca 1 miljard sek.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 sept 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga