Castellum · Publicerad 2 apr 2019

Ansvarsområden
Rollen som projektledare hos Castellum innebär en fantastisk chans att få vara med och bidra till att förverkliga och utveckla Södra Sveriges mest intressanta kommersiella projektportfölj. Hos Castellum får du möjlighet att arbeta med högprofilerade projekt i absoluta framkant avseende miljö-, teknik-, design- och energi.

Som projektledare blir din uppgift att säkerställa ett framgångsrikt projektgenomförande i hela värdekedjan. Du har ett helhetsansvar för nöjd kund, tid, kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö i projektet. Du driver med byggherrens perspektiv allt från tidiga skeden, planering, projektering, uppstart, budget/kalkyl, upphandling och genomförande - från projektstart hela vägen fram till inflyttning och överlämning till förvaltningen. Du handlar upp entreprenader, konsulter och vid behov annan extern kompetens.

I dina arbetsuppgifter ingår också att agera stöd till egna organisationen inom Castellum gällande t ex upphandlingsfrågor, projektering, kalkyl och tidiga skeden. Rollen innebär många kontaktytor både internt och externt och du arbetar nära egna uthyrare, projektutvecklare och förvaltare.

Aktuella projekt
Du kommer inledningsvis att få uppgiften att ansvara för E.ONs nya nordiska huvudkontor i Nyhamnen i Malmö. Projektet befinner sig idag i projekteringsskedet (systemhandlingar) och byggstart är planerad till Q3 2019, med inflyttning sent 2021. Projektets storlek uppskattas till ca 1,1 miljarder kronor och ambitionerna är mycket höga avseende energieffektivitet, hållbarhet, hälsa och säkerhet. Nybyggnationen kommer därför att certifieras enligt högsta miljöcertifieringsnivå och enligt The Well Building Standard. Du kommer att arbeta med detta projekt intensivt fram till ca maj 2022 och där efter kunna vara delaktig i tidiga skeden på andra projekt parallellt.

Utbildning
Sannolikt har du en universitets- eller högskoleutbildning med fastighetsekonomisk eller byggteknisk inriktning.

Erfarenhet och kunskap
För att kunna leda ett projekt i denna storleksordning och komplexitet tror vi att du är en senior projektledare med erfarenhet av större projekt. Du driver dina projekt med öppenhet och engagemang som ledord.

Nyfikenhet och vilja att utveckla och utmana både sig själv och sina projekt är centrala när man skall leda utvecklingen. Sannolikt har du drivit komplicerade byggprojekt med hög installationstäthet och utmanande krav från kund.

Dina byggtekniska kunskaper är gedigna men vi tror även att du har en stor fallenhet för affärsmässiga frågeställningar och ekonomi. Meriterande är erfarenhet från byggherresidan.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att det är avgörande med en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete. Du håller en hög etisk profil och varken skjuter från höften eller rundar hörn. Du trivs i en samordnande roll som kräver social kompetens och där du får möjlighet att bygga relationer med inblandade parter.

Som projektledare skapar du resultat och framdrift i projektet. Du är en van beslutsfattare och är trygg i dig själv. Hög samarbetsförmåga, proaktivitet och affärssinne är andra egenskaper som är värdefulla. Vi ser gärna att du är en person som tar för dig inom organisationen och är lösningsfokuserad.

Om Castellum
Castellum äger idag 647 fastigheter fördelade på 4,3 miljoner kvm kontor- och logistikyta i Sverige samt Köpenhamn och Helsingfors. Fastigheterna är belägna från citylägen till välbelägna arbetsområden med goda kommunikationer och utbyggd service. Castellum arbetar långsiktigt och i strategin för tillväxt ingår att ständigt förädla och utveckla fastighetsbeståndet genom investeringar i såväl ny-, till- och ombyggnation som förvärv. Investeringarna genomförs i syfte att förbättra kassaflödet och därigenom öka fastigheternas värde. Nya projekt tillförs successivt genom förvärv av såväl utvecklingsbara fastigheter som outnyttjade byggrätter.

Castellum är ett värdestyrt företag och fokus på människan, Hållbarhet, Hälsa och Digital utveckling ligger bolaget mycket varmt om hjärtat. Förtroende är Castellums viktigaste kapital och de gemensamma värderingarna kan sammanfattas som värd att lita på - dvs att skapa ansvarsfull tillväxt, att ha god kunskap om den lokala marknaden, att agera långsiktigt samt att ständigt förbättra och utveckla. Detta oavsett om samverkan sker med kunder, aktörer på kapitalmarknaden eller andra intressenter.

Ansökan
Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Herrlander på 0723-959106 eller johanna.herrlander@asearch.se
Tycker du att tjänsten verkar intressant så välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. Rekryteringen sker löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga