Coop Kristianstad Blekinge · Publicerad Igår 10:09

Coop Kristianstad Blekinge är en kooperativ ekonomisk förening som tillsammans med dotterbolag har över 500.000 medlemmar och ca 2.000 anställda medarbetare. Föreningen bedriver butiksverksamhet över hela Skåne och Blekinge län. Våra värderingar Välkomnande, Inspirerande, Ansvarstagande och Modiga och vår vision ”Vi är Sveriges viktigaste konsumentkraft” syftar till att ge var medlem, mer för pengarna, mer hållbar matupplevelse och en mer inspirerande butiksupplevelse.

Vi som bolag är i en stark tillväxtfas och därför i behov av att stärka upp HR-funktionen med ytterligare en HR Business Partner. För att lyckas i rollen tror vi att du har ett starkt eget driv och du ser fram emot att tillsammans med de andra inom HR vara med på den förändringsresa som Coop Kristianstad Blekinge gör, både med antalet utökade butiker och även i det digitala. Du är duktig på att bygga och utveckla relationer och skapa förtroende med chefer och medarbetare, samt trivs du med att arbeta både operativt och strategiskt.

Rollen
Som HR Business Partner arbetar du konsultativt och affärsinriktat med att stötta chefer inom sitt geografiska område i taktiska frågor och utmaningar inom hela HR-området i syfte att stärka och utveckla deras ledarskap. Rollen kommer att vara HR Business Partner för område Mitt/Nordväst i Skåne och eftersom vi har kontor i både Kristianstad och Malmö finns möjligheten för dig att arbeta från något av dessa kontor, du väljer!

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:
  • Säkerställa högt medarbetarengagemang tillsammans med chefer
  • Utveckla, implementera och följa upp övergripande centrala och lokala HR-processer
  • Följa upp HR-processer på taktisk nivå
  • Upphandla och/eller genomföra utbildningar i organisationen
  • Vara ett övergripande stöd till chefer i verksamheten i taktiska HR-frågor och HR-processer
Din profil
Vi söker dig med en akademisk examen inom personalvetenskap eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av en liknande roll med motsvarande arbetsuppgifter. Du bör ha arbetat affärsnära HR i en förändringsintensiv verksamhet och är van vid att ge snabb service och växla mellan att vara både operativ och strategisk. Vidare är det positivt om du har erfarenhet från dagligvaruhandeln eller liknande bransch.

För att trivas i rollen som HR Business Partner hos oss på Coop Kristianstad Blekinge tror vi att du är van vid att arbeta självständigt och ser det som en självklarhet att själv driva och utforma ditt eget arbete. Du har dokumenterad erfarenhet av att leda förändringsarbete, goda kunskaper i Office-paketet samt en generell förståelse för system. Du har även jobbat med HR-processer såsom medarbetar- och lönesamtal, rekryteringsprocesser och successionsplaner. Ditt uppdrag är att stötta och coacha våra chefer i HR-relaterade frågor och utmaningar i syfte att stärka och utveckla deras ledarskap. Du har vana av att kunna tolka kollektivavtal och att driva fackliga förhandlingar. För att bli framgångsrik i denna roll är det viktigt att du visar en god affärsmässig förståelse, noggrannhet och har drivkraften att leverera i tid. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till våra chefer. Då du kommer att besöka våra olika butiker krävs att du har B-körkort.

Vidare är det viktigt att kunna ta beslut och vara självgående, att följa riktlinjerna och vara service minded. Samtidigt ska du våga utmana, både chefen och verksamheten. Du är prestigelös, förtroendeingivande, strukturerad och har ett starkt driv. Du jobbar effektivt och är engagerad och positiv.

Om oss
Hos oss på Coop Kristianstad Blekinge får du en roll med stor påverkan och möjlighet att vara med på företagets extremt spännande utvecklingsresa. Du opererar i en föränderlig miljö där man arbetar för att stödja företagets värdegrund och strategi genom affärsnära, proaktivt och effektivt HR-arbete. Vi erbjuder marknadsmässiga villkor, en bra arbetsmiljö, samt fantastiska kollegor som delar våra värderingar, nämligen att vara; välkomnande, inspirerande, ansvarstagande och modig.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Funke på asa.funke@wise.se.

Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 dec 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal

Inga fler liknande jobb tillgängliga