ENERCON GmbH Filialen · Publicerad 4 juli

Har du tidigare erfarenhet av brett HR-arbete? Trivs du som bäst i en roll där du får arbeta operativt och vara ute i verksamheterna för att skapa förtroende? Tycker du om kombinationen av att arbeta med konkreta HR-uppgifter samtidigt som du har ett genuint intresse för att våra medarbetare ska må och prestera bra? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Vi söker nu en operativ HR Manager till vårt huvudkontor i Malmö.

ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen och vi är stolta över vår verksamhet som bidrar till en bättre värld!

Om rollen

Som HR Manager representerar du HR på ENERCON tillsammans med två lönespecialister som du har personalansvar för. Ni ansvarar för cirka 170 medarbetare (varav 70 tjänstemän och 100 arbetare) i totalt två bolag. Tjänsten innefattar ett nordiskt ansvar där merparten av våra anställda finns i Sverige.

Du har det övergripande och operativa HR-ansvaret och kommer, förutom att agera chefsstöd, till exempel ansvara för:
 • Säkra en smidig och effektiv löneprocess tillsammans med lönespecialisterna
 • Genomföra medarbetarundersökning och lämpliga actions därefter
 • Upprätta HR-targets och säkra prestation mot dessa
 • Säkra att globala riktlinjer från vårt tyska HQ följs
 • Upprätta HR-budget i samråd med VD
 • Kontakt med facket i personalrelaterade frågor inkl. fackliga förhandlingar
 • Talent Management, onboarding och utveckling
 • Rehabsamordning
 • Personaladministration
Då mycket dokumentation kring HR och policys finns tillgängligt från Tyskland, är din huvudsakliga uppgift att förvalta och bygga förtroende för HR ute i verksamheterna.

Du utgår från huvudkontoret i Fosie där du spenderar din mesta tid. Du kommer att resa cirka 3-4 inplanerade tillfällen om året till verksamheten i övriga Sverige, Finland och Norge. Du är del av ledningsgruppen och rapporterar till VD i Malmö.

Om dig

Vi söker dig med:
 • Relevant eftergymnasial utbildning i personal- eller beteendevetenskap, ekonomi eller liknande
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet från en bred roll som exempelvis HR Business Partner i en decentraliserad organisation
 • Tidigare erfarenhet av lönearbete och/eller mycket god vana av lönesystem
 • Tidigare erfarenhet av arbetsrättsliga och fackliga frågor
 • Obehindrade språkkunskaper (tal och skrift) i svenska och engelska
 • Körkort B
Meriterande:
 • Kunskaper i SAP
 • Tidigare erfarenhet från producerande bolag och/eller internationell verksamhet
För att lyckas i rollen söker vi dig som vill vara aktiv och synlig i organisationen och som ser värdet i att bygga förtroende i hela organisationen, inte enbart i chefsledet. Vi tror att du är nyfiken och genuint intresserad av människor. Då du är ensam i HR-funktionen i Malmö bör du trivas i att arbeta och driva ditt arbete självständigt.

Som person är du flexibel och öppen för förändring, samtidigt som du är naturligt strukturerad och organiserad.

Ansökan

Känns det som en match? Då ser vi fram emot din ansökan snarast möjligt då vi går igenom urvalet löpande. Du bifogar ansökan genom att trycka på ”Sök tjänst.” Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att hantera ansökningar via e-post.

Vid frågor om ansökan eller nästa steg i processen vänligen kontakta Amanda Johansson på Roi Rekrytering: amanda.johansson@roirekrytering.se eller 0732331190.

Vid mer specifika frågor om företaget eller tjänsten vänligen kontakta VD John Månsson på ENERCON Energy Converter: john.mansson@enercon.de eller 0709-564294.

Om oss

En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt svenska huvudkontor ligger i Malmö.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga