Förskoleförvaltningen · Publicerad 26 nov 2019

Ledningsgruppen ska kontinuerligt arbeta för att varje medarbetare får det stöd och den ledning som behövs i vardagen. Som biträdande förskolechef har du medarbetaransvar och ger stöd till medarbetaren genom prioriteringar och coaching. Du leder och samordnar bemanningen. Genom en god resursplanering och ett närvarande ledarskap lägger du grunden till en stabil verksamhet. Du bistår rektorn med att planera, följa upp, utvärdera och utveckla enhetens förskolor. Ett urval av arbetsuppgifter som biträdande förskolechefen har: Medarbetaransvar Resursplanering och bemanningsplanering Arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätt Medverka vid rekrytering av medarbetare Medverka vid rehabilitering av medarbetare Budgetplanering och budgetuppföljning

Kvalifikationer
* Pedagogisk utbildning gärna på högskolenivå och erfarenhet från förskoleverksamhet alternativt annan pedagogisk verksamhet. * Väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. * Erfarenhet av att leda och coacha medarbetare. * Erfarenhet från bemanningsplanering och schemaläggningsarbete. * Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket. För att lyckas i rollen har du förmågan att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig, coachande och drivande i ditt ledarskap. Som person fattar du nödvändiga beslut som leder verksamheten framåt. Vi ser att du är strukturerad och har förmåga att organisera med fokus på mål, resultat och kvalitet. Du kan arbeta självständigt samtidigt som ett gott samarbete med ledning, kollegor, medarbetare och vårdnadshavare är en förutsättning. Förmågan att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten och medarbetarna på ett framgångsrikt sätt. Är du den nyfikna och nytänkande ledare vi söker? I ditt personliga brev vill vi att du beskriver * Vad du har för erfarenheter och vilka resultat du lyckats uppnå som gör att du skulle vara en god kandidat för förskoleförvaltningen * Dina tankar om ledarskap Varmt välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande skicka därför gärna in din ansökan så fort som möjligt. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit på tel 0771693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg Belastningsregistret.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Malmö stad finns det många utmaningar för dig som vill utvecklas i ditt ledarskap. Vi har nu behov av att rekrytera en biträdande förskolechef till förskoleområde i Oxie, innefattande Solglimtens, Svängedammens, Diamantens, Linbärets och Lillstjärnans förskolor. Vi söker efter dig som värnar om goda relationer och har en tro på både medarbetares och barns inneboende förmågor och kompetenser. Du har ett mod att våga leda, fatta beslut samt ange riktning för förskolan, i samklang med din förste förskollärarkollega, som du dagligen delar det nära ledarskapet med. Vi söker efter dig som vill och vågar prova nya vägar för att göra skillnad för förskolans barn och medarbetare. Du är strategisk, metodisk och organiserad i ditt ledarskap, vilket vi menar skapar trygghet för medarbetarna och därmed stödjer dem till att fokusera på och utöva sitt pedagogiska uppdrag. Som biträdande förskolechef i detta förskoleområde ingår du i en dynamisk, kreativ, lustfylld och välfungerande ledningsgrupp, bestående av tre biträdande förskolechefer, tre förste förskollärare samt en rektor. Vi samleder gärna och utmanar varandra i ledarskapet. Vi tar vara på varandras kompetenser och ser till att de fem förskolorna får ta del av det bästa från de flesta! Förutom samarbetet med kollegorna i din ledningsgrupp erbjuds du också samarbete och stöd av administrativt team, pedagogiskt utvecklingsteam, psykolog och specialpedagogteam.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Kontakt
Mejla Linda Berg

Inga fler liknande jobb tillgängliga