Fastighets- och gatukontoret · Publicerad Idag 10:09

Malmö ska genomföra de största satsningarna på infrastruktur och stadsutveckling sedan Citytunneln - 4 miljarder! Vill du vara med att arbeta på en av Sveriges snabbast växande kommuner? Du kommer då bidra till den spännande tillväxtresan vi har framför oss! Storstadspaketet innebär utbyggnad av 8 el busslinjer, 14 nya cykelvägar (ca 30 km) samt utbyggd pågatågstrafik på Malmöpendeln och Lommabanan. Dessutom innebär uppdraget att 26 750 bostäder ska byggas i Malmö. Fastighets- och gatukontoret har nu starkt fokus på genomförande av storstadspaketet med flera nya cykel och kollektivtrafikstråk som ska byggas under kommande år. Detta kommer vara en grund i Malmös fortsatta stadsutveckling. Bland dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår det att stråkövergripande samordna planerings- och genomförandefaserna i Storstadspaketets ca 120 delprojekt i de åtta busstråken. Dina ansvarsområden som entreprenadsamordnare är många och du arbetar kontinuerligt med att följa projekten steg för steg. Som entreprenadsamordnare ansvarar du för rutiner och arbetssätt för hur vi driver våra projekt inom stadsutveckling. Du har ett övergripande ansvar för den strukturen som behövs i planerings- och genomförande faserna av ett byggprojekt samt bistår främst projektledare i deras processer. Du förbereder ärenden till kommunens politiska nämnder. Arbetet kommer att ske i nära samarbete mellan olika kompetensområden på fastighets- och gatukontoret, i samarbete med de övriga förvaltningarna inom Malmö stad samt med externa aktörer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har civilingenjör- eller högskoleingenjörsexamen med relevant inriktning inom t.ex. väg och vatten, alternativt motsvarande kunskaper som du har skaffat dig genom arbetslivserfarenhet inom området. Du har flera års erfarenhet av arbete inom projekt- och byggledning med fokus på genomförandeskedet. Erfarenhet av arbete med planering av ny- och ombyggnad av relevanta områden t.ex. infrastruktur och/eller trafik är meriterande. Du behärskar svenska obehindrat i såväl i tal som skrift. Det är meriterande om du också har goda kunskaper i engelska. För att lyckas i rollen drivs du av att ta dig an utmaningar och säkerställa att projekt når uppsatta mål. Arbetet innebär många kontaktytor ser vi att du motiveras av att bygga nätverk och skapa goda och långsiktiga relationer. Till arbetet som entreprenadssamordnare krävs det att du är strukturerad, analytisk, metodisk och kostnads- och resultatinriktad. Vad erbjuder vi dig? Vi erbjuder ett spännande och varierat jobb tillsammans med kreativa kollegor med många olika kompetenser inom stadsutveckling. Om du är nyfiken och modig kan du pröva nya vägar och arbetssätt för att genomföra kreativa idéer. Du får frihet att planera, organisera och styra ditt arbete på egen hand. Fastighets- och gatukontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat där vi värdesätter och förstår vikten av att kommunikation är en integrerad del av verksamheten. Du kommer att få cirka 450 kollegor inom förvaltningen, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Malmö stad. Låter det här som en tjänst som passar dig? Tveka då inte att skicka in ditt CV och personliga brev. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m. Stadsutvecklingen i Malmö sker i en rasande takt och det är många som vill bosätta sig/etablera sig i vår stad. Här har fastighets- och gatukontoret en betydande roll, som ansvarig för exploatering och trafikinfrastruktur. Vi står just nu i startgroparna för att förverkliga det så kallade Storstadspaketet ett fyramiljardersprojekt som kommer genomsyra stora delar av förvaltningens arbete de kommande åren, och som också kommer ha stor påverkan på Malmöbornas vardag. Storstadspaketet innebär en kraftfull satsning på en hållbar stadsutveckling i ett växande Malmö. År 2050 beräknas det vara 500 000 invånare som ska samsas om utrymmet i staden där man ska leva, bo, verka och transportera sig.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga