MECA · Publicerad 4 dec

Har du ett par års erfarenhet av kommunikationsarbete och har en vilja att få bidra på riktigt? Då kanske vi har Sveriges roligaste marknadsjobb åt dig! Som en del av vår satsning på att närma oss konsumenten söker vi nu en driven kommunikatör som kan och vill verka i gränslandet mellan det strategiska och det operativa.

Om tjänsten

Då detta är en ny roll i företaget innebär det att du är med och skapar mycket nytt. Som Kommunikatör hos oss på MECA blir ditt huvudsakliga fokus att vara en ansvarig länk mellan MECA centralt, säljarna och våra interna behov. Du är med att ta fram och implementera strategier kopplat till koncernens mål att förbättra den interna och externa kommunikationen, både i tryck och på sociala media. Du är en byggsten i MECA’s arbete med att skapa den bästa digitala och fysiska konsumentresan och vår satsning på att komma närmre konsumenter och kunder (verkstäder).

Internt fungerar du som projektledare för många varierande uppdrag, planering och aktivering av sociala media, kreera och samordna kampanjer, internkommunikation och event. Du jobbar i nära samarbete med kollegorna på vår marknadsavdelning och har stora samarbetsytor internt.

Ett urval av arbetsuppgifter och ansvar i rollen:
 • PR-ansvarig från idé till skrivande och publicering
 • Projektledare från idé till publicering/tryck av internkommunikation och vara med och lansera sociala intranätet Workplace
 • Att vara ansvarig länk mellan MECA centralt, säljarna och in-house gällande kommunikation, marknadsföring och profilering
 • Projektledare från idé till utskick av kampanj-kit till kund och konsument
 • Idéskapande, planering och den dagliga driften i sociala media
 • Projektledare innan och under event
 • Kommunikation och marknadsföring för de egenägda verkstäderna
Du erbjuds ett självständigt arbete i ett glatt och drivet gäng på MECA’s huvudkontor i Malmö. För oss som arbetar på MECA är mångfaldsfrågor en del av vår vardag. Vi strävar efter en högre representation av medarbetare med internationell bakgrund, en jämnare könsfördelning och en åldersstruktur som på bästa sätt representerar våra kunder.

Din Profil

Du är en kreativ idéspruta som har en grafisk ådra och känsla för det skrivna ordet. Du har ett kritiskt öga som ser vad som kan utvecklas och förbättras och du tycker om att självständigt leda projekt. Eftersom du kommer att arbeta inom många olika områden med en varierande uppsättning arbetsuppgifter, är det viktigt att du får energi av och har förmågan att hantera flera parallella uppgifter igång samtidigt och växla mellan dem löpande. Vi ser också att du har en god social förmåga och är service-orienterad.

Kvalifikationer:
 • Ett par års erfarenhet av liknande roll
 • Utbildning inom kommunikation eller liknande
 • Arbetat operativt/strategiskt med sociala media; planering, idéskapande, publicering och återkoppling på reaktioner
 • Erfarenhet av att skapa och nå ut med PR
 • Projektleda, genomföra event och projekt
 • Meriterande att ha hanterat ett företags digitala verktyg och kommunikation, såsom sociala media, intranät och marketing automation.
 • Intresse för skapande av content och en förmåga att utrycka dig väl i skrift
 • Erfarenhet av att arbeta i Indesign
 • Erfarenhet av att hur presentationer bör skapas grafiskt och textmässigt i PowerPoint för att fånga mottagaren.
Vi ser att du har en god grund inom området och en personlighet som bidrar till företagets redan trevliga stämning!

Ansökan

Vi rekommenderar dig att söka snarast möjligt då vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan! Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringen och rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig rekryterare Patricia Key på patricia.key@roirekrytering.se alternativt 0721-82 98 98.

Om MECA

MECA med huvudkontor i Malmö omsätter 1 miljard. Vi på MECA differentierar oss genom att vara hela Sveriges mest förstående bilexpert. Vi ingår i börsnoterade Mekonomen Group och agerar på den svenska eftermarknaden för bilar. Genom störst förståelse för våra konsumenters och kunders vardag skapar vi helhetslösningar som ska göra oss till förstahandsvalet. Det sker dels genom vår fristående verkstadskedja, MECA Bilservice med 400 verkstäder, där vi vill skapa den bästa konsumentresan. Dels genom att vi som grossist säljer och distribuerar verkstadsutrustning, reservdelar och biltillbehör via våra 60 lokala Expresslager till alla Sveriges verkstäder. Inom vår verkstadskedja hanteras det varje år 450 000 bilar.

Vi ska alltid vara Professionella, Innovativa, Kompetenta och Engagerade. Vi arbetar aktivt med ständigt lärande och CSR, och i Sverige arbetar 1300 personer under varumärket MECA.

Vi skapar förutsättningar för alla att ta sig dit de vill. Alltid.

Läs mer om oss på meca.se
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga