MKb Fastighets · Publicerad 3 sept 2019

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision "Hem för var och en" och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb och arbetsplats!

Om tjänsten

Poolia söker för rekrytering till MKB Fastighets AB utvecklingsorienterad och driven Controller som har erfarenhet från fastighets-, bygg- eller entreprenadbranschen.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid och placerade vid kontoret i centrala Malmö. Tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Vill du vara med på en spännande förändringsresa och få en viktig roll i MKB Fastighets AB:s fortsatta utveckling de närmsta åren? Vill du arbeta nära ansvariga chefer inom förvaltningsorganisationen? Då kan vi ha jobbet för dig!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett framgångsrikt och expansivt bolag där närmsta åren kommer att präglas av utveckling och förnyelse.

Du kommer att arbeta verksamhetsnära och ge finansiell support till ansvariga chefer främst inom förvaltningsorganisationen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:
  • Planering och koordinering av budget och prognosarbete
  • Sammanställning och analys av den finansiella rapporteringen för prognos och bokslut
  • Finansiell support till framförallt ansvariga chefer
  • Verksamhetsanalys och utredningar
  • Avvikelseanalys och nyckeltalsuppföljning.
Då MKB genomgår en omfattande förändringsresa med nyinstallation av Unit 4 BusinessWorld (Agresso) och uppdatering av ekonomimodellen är du ett aktivt stöd för förvaltningsorganisationen.

Som Controller rapporterar du till controllerchef men leds operativt av en teamledare. Du ingår i en grupp med 6 Controllers.

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 3-5 års erfarenhet inom Business Controlling.

Merparten av din yrkestid har varit alternativt är inom fastighetsbranschen. Vi vill att du har tidigare erfarenhet från bygg-, fastighets- eller entreprenadbranschen.

Om du tidigare har jobbat med projektuppföljning/-analyser är det värdefullt då MKB har stor verksamhetsfokus i projektform för Ny-/Till-/ Ombyggnad samt Underhåll.

Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i Excel. Det är med fördel att du har tidigare erfarenhet av BI-system samt att du tidigare drivit eller medverkat vid utveckling av IT- och verksamhetsprojekt inom ekonomi- och/eller controller-området.

Vi ser det som en fördel om du har ett intresse för redovisning på en övergripande nivå (K3, moms, komponentredovisning och bokslut).

Som person är du nyfiken, utåtriktad och förändringsbenägen samt har en god kommunikationsförmåga med samtliga delar av organisationen.

Egenskaper som driven, analytisk, pedagogisk och strukturerad är viktiga för att lyckas i denna roll. Du har också mycket god förmåga att se helheten och förstå samband samt drivs av att göra skillnad och skapa nöjda intressenter.

Om verksamheten

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda.

Med drygt 23 800 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av ca 35,5 miljarder kronor, och med cirka en tredjedel av hyresmarknaden är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget.

Du erbjuds arbete i en trevlig organisation där man lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och där tre värderingar; modiga, enkla och tillsammans, ligger till grund för det arbetet. Dessutom har vi jättegott kaffe!

Läs mer på https://mkbfastighet.se/
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga