Malmö Stad Projekt · Publicerad 12 okt 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker nu arbetsmarknadssekreterare till enheten Praktik och Arbetsgivarsamverkan.

Som arbetsmarknadssekreterare på enheten är din huvudsakliga sysselsättning praktikplatsanskaffning för malmöbor där platserna finns inom offentlig, privat och ideell sektor.

I den här tjänsten har du ingen direktkontakt med deltagare utan arbetet innebär att arbeta strategiskt med företags- och arbetsgivarkontakter i syfte att erbjuda bra och kvalitativa praktikplatser. Det ingår administrativa arbetsuppgifter, vilket innebär dokumentation, registrering i olika databaser samt kvalitetssäkring och samordning av praktikplatser. Du kommer också att koordinera och samordna olika arbetsmarknadsanställningar och praktikplatser i relation till interna och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning som är relevant för tjänsten (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av kontaktskapande och relationsbyggande arbete i syfte att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samarbetspartners. Du har erfarenhet av att arbeta och dokumentera i digitala verktyg och av att ha arbetat i projektform. Du ska ha arbetat process sedan tidigare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med service, försäljning eller kundrelationer. Vidare har du företrädesvis genom tidigare erfarenhet ett stort kontaktnät inom näringslivet, offentlig sektor, ideella sektorn m.fl.

För att lyckas i rollen är du socialt utåtriktad, kommunikativ och prestigelös. Du är också lösningsfokuserad genom att självständigt hitta olika sätt att lösa arbetsuppgifter eller frågeställningar. Du har god förmåga att organisera, prioritera effektivt och arbeta mot uppsatta mål.

Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och det är positivt om du har kunskaper i andra språk som bedöms vara relevanta för verksamheten. Du har mycket god datorvana och har erfarenhet av arbete med office 365. Har du arbetat i Procapita innan så är det meriterande.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik.

Enheten för Praktik och Arbetsgivarsamverkan är en enhet inom Arbetsmarknadsavdelningen, vars uppdrag är att genom praktik ge Malmöbor chansen att utvecklas, bli bättre rustade för och komma närmare arbetsmarknaden. Det finns följande praktikverksamheter samlade: Ung i Sommar, Praktik Service, PRAO, arbetsmarknadsanställningar. Enheten för Praktik och Arbetsgivarsamverkan olika verksamheter förmedlar tillsammans ca 10 000 praktik- och anställningsplatser per år till Malmöborna, från grundskoleelever till vuxna Malmöbor. Platserna som förmedlas finns både hos privata och ideella som hos offentliga arbetsgivare.

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 st Tillsvidareanställning, 1 st vikariat t o m 2022-12-31
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga