Malmö Stad Projekt · Publicerad 22 nov 2021

Arbetsuppgifter

Inom Familjerätten utökar vi nu vår verksamhet på grund av utökade arbetsuppgifter och söker därför dig som vill bli en del av vår verksamhet.

Som familjerättssekreterare arbetar du fokuserat med barnperspektivet. På Familjerätten arbetar du med arbetsuppgifter inom det familjerättsliga området som bland annat utredningar på uppdrag från tingsrätten i tvistefrågorna vårdnad, boende och umgänge. I ditt arbete återkopplar du inhämtade uppgifter i tal och skrift och analyserar inhämtade uppgifter utifrån vedertagen teori.

Uppdraget kräver att du har en god förmåga att hålla samtal med barn. Viktigt är också att du som familjerättssekreterare kan hålla samtal med föräldrar i konfliktfyllda situationer. Tillsammans med dina kollegor bidrar du i arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller metoder och arbetssätt för att bättre möta malmöbornas behov, nu och i framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och du bör ha minst 3 års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom familjerätt (VBU) eller inom Barn och Familj. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig kärnfullt i det svenska språket i tal och skrift. Vidare är det önskvärt att du har stor vana av att analysera inhämtade uppgifter utifrån risk- och skyddsforskning samt har erfarenhet av att ha arbetat med Procapita och/eller LifeCare. Det är fördelaktigt om du vid sidan av svenska behärskar andra språk. Om du har någon av följande utbildningar ser vi det som positivt:
 • Signs of Safety
 • Lösningsfokus
 • MI
 • Norrköpingsmodellen eller liknande
 • Risk- och skyddsbedömning
 • BBIC
 • Annan fördjupad utbildning inom utredningsarbete med barn
Vi ser att du har goda datorkunskaper och B-körkort (för manuellt växlad bil). Det är viktigt för oss att du delar Malmö Stads värdegrund och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Nedan följer de egenskaper som vi tycker är mest avgörande för den aktuella tjänsten:
 • Samarbetsförmåga
 • Kvalitetsmedveten och resultatinriktad
 • Självgående
 • Stabil/stresstålig och hög personlig mognad
 • Flexibel
Vidare ser vi gärna att du är aktiv i gruppen och verkar för förändringsarbete som gynnar malmöborna. Du bör ha ett barnperspektiv, kunna inta barnets position och företräda barnet i känslor och samtal samt ha ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Om arbetsplatsen

Inom Familjerätten är vi i nuläget cirka 30 medarbetare uppdelat på olika sektioner med två sektionschefer. Vi är engagerade och strävar löpande efter att utvecka vårt arbete och våra metoder.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi för att än mer säkerställa ett kompetensbaserat urval valt att rekrytera utan personligt brev och ber dig därför att inte bifoga något sådant, utan endast bifoga din CV.

Innan anställning behöver du visa ditt socionomexamensbevis, registerutdrag ur belastningsregistret samt giltig id-handling.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Sekreterare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga