Malmö Stad Projekt · Publicerad 18 nov 2021

Har du ett stort intresse för markmiljöfrågor och vill bidra med specialistkunskap i en stor bredd av exploaterings- och infrastrukturprojekt inom Malmö Stad? Till sektionen för processtöd inom stadsutvecklingsavdelningen söker vi nu ytterligare en kollega som vill vara med att göra skillnad för ett hållbart Malmö.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för att bedöma markens status och behov av markmiljöundersökningar, samt ta fram åtgärdsförslag, utifrån kommunens ansvar som markägare och verksamhetsutövare. Detta sker främst genom att delta i olika typer av stadsutvecklingsprojekt där du bidrar med din expertis i olika projektskeden. Ditt uppdrag blir också att driva och hålla dig à jour i frågor gällande masshantering och förorenade områden.

I rollen ingår att medverka i upphandling av konsultutredningar och entreprenader inför sanering i jord och grundvatten, bland annat genom att ta fram förfrågningsunderlag, hantera ramavtal och utvärdera offerter. Vidare är du också kontaktperson och kravställare gentemot såväl entreprenörer som exploatörer i markmiljöfrågor.

Som markmiljöspecialist arbetar du såväl självständigt som i nära samarbete med övriga kollegor inom samma profession för att säkerställa att de åtgärder som utförs på kommunens uppdrag håller god kvalitet. Arbetet sker även i nära samarbete med projektledare och andra sakkunniga inom förvaltningen och du kommer också att samverka med andra kommunala och statliga myndigheter.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du i grunden en teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning inom miljö, geologi, geovetenskap eller motsvarande. Därtill har du minst ett par års bred erfarenhet av arbete med tekniska såväl som ekonomiska och juridiska frågeställningar rörande markmiljö, inklusive arbete med massbalans och med förorenade områden.

Det är meriterande om du har arbetat i hela ledet från framtagande av historiska inventeringar till entreprenadskedet i saneringsprojekt, samt om du har arbetat med upphandlingar av konsultutredningar och entreprenader i enlighet med lagen om offentlig upphandling.

Rollen kräver att du har god förmåga att arbeta självständigt, planera din arbetstid och ta egna initiativ. Med många interna och externa kontakter söker vi dig som drivs av att skapa välfungerande samarbeten och att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska. Som representant för ditt expertområde är du pedagogisk samt kostnads- och kvalitetsmedveten.

Om arbetsplatsen

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Läs gärna mer om vår verksamhet på malmo.se/stadsutveckling

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan och besvara ett antal frågor, vilka kommer att ha stor betydelse i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Intervjuer är planerade till den 12/1 och 14/1.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
15 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga