Malmö Stad Projekt · Publicerad 10 sept 2021

Nu finns en unik chans att vara med om att utveckla nätverksinriktning och hållbart nätverksarbete inom ASF i Malmö. Vi behöver dig som är beredd att anta denna unika utmaning!

Nätverksarbetet i staden har, i strukturerad form, rötter sedan drygt 25 år. Arbetet är framgångsrikt och nätverksinriktningen är numera en del av verksamheternas riktlinjer, men vi behöver också bygga nytt och hållbart framåt. Ett viktigt nyckelord i verksamheten är likvärdighet i service för Malmöborna.

Du kommer att vara en del av ett nätverkslag som på heltid arbetar med nätverksinterventioner, men också ha kollegor i nätverk på andra arbetsplatser inom ASF. Nätverkslaget på tre personer är placerad på Frölichs väg 9, Rosengårds centrum.

Arbetsuppgifter

Uppdraget är att bedriva och utveckla nätverksarbete kring familjer eller enskilda, samt genomföra utbildningar för yrkesverksamma. Ibland förekommer uppdrag kring grupper eller organisationsförändringar. Konkret innebär detta att mobilisera nätverk samt förbereda och leda nätverksmöten, dialogmöten och utbildningar.

Nätverksgruppens uppdrag kommer huvudsakligen från egna organisationen, men också från externa förfrågare. Verksamheten är geografiskt obunden och omfattar medborgare i alla åldrar och situationer, deras privata och professionella nätverk.

Nätverksinterventioner och möten kan omfatta situationer med oro i ett tidigt skede, men också allvarligare bekymmer med flera myndighetspersoner involverade. Ofta är syftet kring familjer eller enskilda personer att finna nya möjligheter, underlätta samarbete, samverkan och dialoger i och mellan olika verksamheter, professionella hjälpare.

Utbildning och föreläsningar i grundläggande nätverksarbete för nyanställda ingår i det övergripande introduktionsprogrammet för ASF och genomförs av nätverksledarna. Det pågår även annan riktad utbildning i nätverksinterventioner, metoder och förhållningssätt för de som har behov av det i sin yrkesutövning.

Det är centralt med fortlöpande kunskapsinhämtning och utvecklingsarbete i förhållande till förändringar av Malmöbornas villkor och behov, samt förändrad organisering i egen och andras verksamheter. Nätverksledarna hanterar fortlöpande verksamhetsmått för sammanställning, analys och utveckling.

Nätverksgruppen har sedan många år tillbaka erfarenhetsutbyte i landet och med de Nordiska länderna. Vi sätter stort värde i värdskap, bemötande och samarbete. Utifrån situation, familjens eller den enskildes behov genomförs möten i lämpliga verksamhetslokaler i staden. Vid behov kan arbete behövas utanför ordinarie kontorstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom, socialrådgivare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är utbildad nätverksledare och har god kunskap om och erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete med enskilda och familjer med skiftande livssituationer och behov. Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som nätverksledare, och vi ser gärna att du har utbildning i systemteori. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, samverkan med olika aktörer, att arbeta med många personer i rummet samt av att utbilda.

Du har god förmåga att samarbeta med kollegor, samarbetspartners och de som söker vår hjälp. Du är ödmjuk inför familjers varierande levnadsomständigheter. Som person är du även trygg i dig själv, relationsskapande och intresserad av omvärlden. Du håller en hög nivå av professionalitet och är mån om att det arbete du utför ska vara grundat i befintlig kunskap. Du är strukturerad och har god förmåga att tillsammans med förfrågare, målperson och nätverk hantera uppdraget. Du lägger stor vikt vid att se helheten.

Vidare är du flexibel och benägen att hitta framkomliga vägar i arbetet. I arbetsgruppen bidrar du med kunskap och stöd - och även med att skapa en arbetsplats med mycket arbetsglädje.

För att uppnå en kreativ dynamik i gruppen är det också viktigt att du vågar visa de sidor där du känner dig mindre säker. Du är intresserad av att följa utvecklingen inom nätverksinriktning och nätverksarbete, intresserad av att ifrågasätta och testa nytt!

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Nätverksgruppen, som i denna del startade 2001, omfattar för närvarande tre nätverksledare. Sedan förändrad organisering sommaren 2020 tillhör verksamheten Öppenvård Barn och Familj, sektion Öster.

Hos oss erbjuds du introduktion, handledning, kompetensutveckling, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Urval inför intervjuer sker i mitten av vecka 39 och intervjuer är planerade till måndag 4/10.

Sökande som kallas på intervju ska visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt idkort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga