Malmö stad Arbetsmarknads- och socialförvaltningen · Publicerad 8 mars

Som chef för sektionen ansvarar du för verksamhetens ekonomi-, personal- samt arbetsmiljö. I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen utifrån verksamhetens mål och budget samt kommunicera och förankra verksamhetsinriktning och mål till medarbetarna. Sektionschefen är även ansvarig för att driva verksamhetsutveckling samt utveckla det sociala arbetet inom verksamhetsområdet. Du samverkar med andra aktörer inom verksamhetsområdet. Som sektionschef förväntas du också följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats genom bl.a. delaktighet och dialog. Du bidrar till att skapa förutsättningar för lärande och utveckling hos medarbetarna. Du är direkt underställd enhetschefen för Behandling och stöd och tillsammans med fyra andra sektionschefer ingår du i enhetens ledningsgrupp. I ditt uppdrag har du stöd från din chef, övriga sektionschefer samt stabsfunktionens kommunikations-, ekonomi- och HR-avdelning. Som chef i Malmö stad och arbetsmarknads- och socialförvaltningen kan du även ta del av våra förmåner och erbjudanden, exempelvis handledning, ledarforum, utbildning i ledarskap, ledarnätverk, flextidsavtal och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Du har: Socionomexamen eller annan högskoleexamen som tillsammans med arbetslivserfarenhet kan bedömas som likvärdig. Flerårig erfarenhet av socialt arbete och tidigare erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du behärskar svenska både muntligt och skriftligt och har erfarenhet av myndighetsutövning. Du är: En person som är mån om att ge en god service till Malmöborna och som har ett genuint intresse för ledarskap. Du har mod att fatta beslut, även obekväma, och förmåga att ta ansvar för detta. Du skapar engagemang och delaktighet och har en god förmåga att se vad dina medarbetare och verksamheten behöver för att nå de gemensamma målen. Annat som vi tror leder till framgång i uppdraget är god samarbetsförmåga, prestigelöshet samt en hög flexibilitet utan att förlora fokus på uppdraget. Du bör även ha en talang för att strukturera, organisera och prioritera dina aktiviteter samt en väl utvecklad förmåga att hitta nya lösningar när du står inför utmaningar.

Vi kommer att påbörja urvalet direkt när ansökningstiden är slut och den första intervjuomgången planerar vi att hålla den 15-16/4 och 23-24/4. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Vi söker nu dig som vill anta utmaningen att leda och utveckla verksamheten på Öppenvårdshuset Gustav. Teamet som du kommer att bli chef för består av 18 kunniga och engagerade medarbetare med stark fokus på att göra skillnad för Malmöbor i behov av hjälp. Vårt uppdrag är att erbjuda samtalsbehandling i öppenvård till vuxna personer med missbruk eller beroende av alkohol, narkotika och spel om pengar. Vi arbetar med både grupper och individer utifrån ett varierat utbud av evidensbaserade metoder. Vi erbjuder även insatser till anhöriga till personer med missbruks- eller beroendeproblematik. Inom ramen för verksamheten ryms också SÖM, en strukturerad öppenvård i projektform som genomförs i samverkan med en annan sektion inom enheten. I och med att Öppenvårdshuset Gustav är en samverkan mellan Malmö stad och Kriminalvården Region Syd ingår det även i vårt uppdrag att erbjuda handledning, utbildning och föreläsningar till medarbetare i Malmö stad och Kriminalvården. I rollen som sektionschef har du ett nära samarbete med dina chefskollegor på enheten, avdelningen och inom förvaltningen. Tillsammans lägger vi stor vikt vid att skapa ett positivt arbetsklimat med högt i tak och är överens om att det är viktigt att hjälpas åt och ha kul på jobbet! Öppenvårdshuset har funnits i 10 år och är en väletablerad verksamhet som tillhör enheten Behandling och stöd på avdelningen Social resurs. Avdelning Social resurs samlar de av socialtjänstens verksamheter som riktar sig till alla Malmöbor, oavsett vilket socialtjänstområde du bor i. Enhet Behandling och stöd rymmer de verksamheter som riktar sig till vuxna med bland annat missbruks- och beroendeproblematik.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
7 apr
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar