Malmö stad Kulturförvaltningen · Publicerad 15 apr 2019

Nu söker vi en bibliotekarie till Kirsebergsbiblioteket. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra läsfrämjande och skapande aktiviteter för barn och unga. Vi erbjuder ett flexibelt arbete där du ska utföra ditt jobb både på och utanför det fysiska biblioteket i exempelvis form av popup verksamhet. I arbetet ingår att utföra mer sedvanliga arbetsuppgifter såsom bemanna biblioteket, inköp av medier, planering och genomförande av arrangemang, informations- och kulturförmedling, marknadsföring med mera. Du ska också tillsammans med övrig personal utföra rutinuppgifter och avancerade uppgifter för drift och utveckling av hela biblioteket. Du förväntas vara en aktiv del i att driva och utveckla verksamheten enligt uppsatta mål och tillsammans med kollegorna ta fram en medieplan och en plan för arbetet med mångspråk på biblioteket. Du kommer att arbeta med brukardelaktighet med barn och unga i fokus och vara aktiv i kommunikation med områdets skolor i skolbiblioteksfrågor och andra samarbetsfrågor. I ditt uppdrag ligger att bibehålla och utveckla nätverk med relevanta lokala aktörer.

Kvalifikationer
Det är ett krav att du har: - Examen från biblioteks- och informationsvetenskap (minst 180hp) - Erfarenhet av biblioteksarbete. Erfarenhet av arbete med barn och unga. - Minst två års erfarenhet av arbete med läsfrämjande aktiviteter för barn (tex bokprat, sagostunder eller motsvarande). - Goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal. Det är meriterande om du har: - Kulturpedagogutbildning. - Utbildning kring brukardelaktighet. - Utbildning kring verksamhetsutveckling. - Pedagogisk utbildning. - Annan utbildning inom kultur- eller biblioteksverksamhet för barn och unga. - Arbetat med verksamhetsutveckling. - Erfarenhet av utveckling av bibliotekstjänster. - Vana att prata och framträda inför grupper. - Kunskaper i arabiska, BKS och närliggande språk, eller något annat av Malmös stora språk Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Som person är du bra på att bemöta och kommunicera med människor i allmänhet och barn och unga i synnerhet. Du har ett brinnande intresse för att arbeta med utveckling av bibliotekstjänster och att arbeta med fysiska såväl som digitala medier. Som person är du initiativtagande, kommunikativ, har god samarbetsförmåga, serviceinriktad, och relationsskapande. I och med att arbetet innefattar arbete med barn och unga kommer arbetsgivaren att begära utdrag ur belastningsregistret. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar. Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Välkommen med din ansökan! För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Kirsebergsbiblioteket ligger i Kirsebergsstaden i norra Malmö och har som närmaste upptagningsområde Kirsbergsstaden, Segevång, Rostorp och Värnhem men biblioteket är öppet för alla. Biblioteket ligger i Kirsebergs Kultur- och Fritidshus som också inrymmer en mötesplats för äldre, uthyrningsverksamhet, kvartersbio och en fritidsgård i byggnaden mittemot. Förutom en sektionschef som delas med Masten 2, arbetar 6 bibliotekarier/biblioteksassistenter på biblioteket fördelade på 5, 5 tjänster. Det finns flera skolor i området och biblioteket spelar en viktig roll både som mötesplats för medborgare och som en plats där de kan ta del av och själva skapa kultur. Biblioteksverksamheten utanför det fysiska biblioteket är också viktig för att nå grupper som inte kommer till oss, och för att marknadsföra och kommunicera vad biblioteket kan erbjuda.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga