Malmö stad · Publicerad 2 sept 2020

Arbetsuppgifter

Som förste socialsekreterare kommer du arbeta mot sektionerna som arbetar med hemlösa malmöbor. Som förste socialsekreterare kommer du att ge stöd och handledning till både nya och erfarna socialsekreterare i det dagliga arbetet, både när det kommer till klientkontakt och till handläggning.

Det huvudsakliga uppdraget för förste socialsekreterare är att ge ärendehandledning och metodhandledning, såväl enskilt som i grupp. I uppdraget ingår att hålla sig uppdaterad på ny forskning, lagstiftning och direktiv samt att ansvara för att det implementeras i det vardagliga operativa arbetet. Du samarbetar också med dina kollegor inom avdelningen samt med kollegorna i huset för att bland annat främja likvärdighet och rättssäkerhet i handläggningen.

I övrigt kommer du arbeta med:
Stötta socialsekreterare att bli självständiga i sitt yrkesutövande.
Arbeta och vägleda i Procapita.
Vid överenskommelse ansvara för att viktiga rutindokument är uppdaterade.
Läsa skriftliga underlag och ge feedback.
Uppmärksamma utvecklingsbehov och bidra till kompetensutveckling på enheten.
Introduktion av nya medarbetare.

Som anställd hos oss erbjuds du extern handledning, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. Vi satsar på kompetensutveckling för våra medarbetare och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har flerårig erfarenhet av arbete inom socialtjänsten med hemlöshet. Det är meriterande om du har erfarenhet av rollen som förste socialsekreterare och om du har arbetat med ekonomiskt bistånd. För att klara uppdraget behöver du ha god kännedom om verksamhetssystemet Procapita. Det är meriterande om du har utbildning i MI och kännedom om systemet Mina planer.

Personliga kompetenser som vi söker:
God samarbetsförmåga.
God kommunikativ förmåga i tal och skrift.
Initiativförmåga och ett flexibelt förhållningssätt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Avdelning ekonomiskt bistånd och boende består av 10 enheter varav Enhet Boende Norr och vräkningsförebyggande arbete är en av dem. Enheten består av två sektioner. Förvaltningen har precis gått igenom en stor organisationsförändring vilket kan komma att påverka tjänsten.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer är planerade till vecka 41. Vid anställningtillfälle vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Du kan innan intervjun samla dina referenser.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg..

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga