Malmö stad · Publicerad 29 juli 2020

Arbetsuppgifter

I din roll som handläggare är du en viktig del av antagningsprocessen till kommunal vuxenutbildning (komvux) och genomför antagningen till Komvux Malmö. Du handlägger och administrerar malmöbornas ansökningar till Komvux Malmö och komvux i andra kommuner i enlighet med skollag och vuxförordning. Du arbetar även med uppföljning av antagningsstatistik och juridiska frågor kring antagning i enlighet med skollag och vuxförordning.

Handläggarens uppdrag består till stor del av att arbeta med våra elevadministrativa system och ärendehanteringssystem som Hypernet/IST-VUX, Extens och Platina. Arbetet omfattar också mail- och telefonkontakt med till exempel sökande, andra kommuner, rektorer, studie- och yrkesvägledare, m.m.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en kandidatexamen (180hp) gärna med inriktning inom studie- och yrkesvägledning, administration, systemvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som handläggare utför du en stor del av dina arbetsuppgifter i olika elevadministrativa system och ärendehanteringssystem därför är det viktigt att du har erfarenhet av arbete med många eller några av systemen vi använder (exempelvis Hypernet/IST-VUX, Extens och Platina) eller likvärdiga. Det är även ett krav att du har tidigare arbetslivserfarenhet av samtal med medborgare och kontakt med myndigheter. Meriterande är givetvis om du har erfarenhet av antagningsprocessen till komvux och insikt i hur vuxenutbildningen fungerar i allmänhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning eller politisk styrd organisation, samt erfarenhet av administrativt arbete inom skolan, gärna inom vuxenutbildningsområdet. Du har mycket god svenska, både skriftligt och muntligt.

Som person är du noggrann, strukturerad och serviceinriktad. Du har lätt för att arbeta i och lära dig nya system. Det krävs att du är kommunikativ och kan samarbeta bra på olika nivåer, både inom och utom organisationen, då arbetet omfattar många kontakter och samarbetsytor med studie- och yrkesvägledare, rektorer, sökande samt antagningsenheter i andra kommuner och myndigheter. Du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv sitt angreppssätt, fungerar under tidspress och driver dina processer vidare.

Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, samt engelska i tal.

Låter detta som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen

Avdelningen kommunikation, medborgarkontakt och antagning är en nybildad avdelning av de tre funktionerna som tidigare varit separata delar. Avdelningen har nu ett samlat fokus på information och service till medborgarna. Det betyder att vi tillsammans analyserar, effektiviserar och utvecklar verksamheten för att skapa en så smidig process som möjligt, för medborgares väg till utbildning. Antagningsenheten ansvarar för mottagande och antagning till gymnasie- och vuxenutbildning, mottagande och antagning till gymnasiesärskola samt samordning av densamma. Även utredning inför beslut om tilläggsbelopp ligger under antagningsenhetens ansvar.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning, t.o.m. 2021-06-30
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga