Malmö stad · Publicerad 9 juli 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker nu arbetsmarknadssekreterare som aktivt ska bidra med sin kompetens och energi för att fler Malmöbor ska komma i arbete eller i studier och bli självförsörjande. Som arbetsmarknadssekreterare inom arbetsmarknadsavdelningen i denna tjänst kommer du att arbeta med arbetsmarknadsanställningar i AMAs egna arbetslag. Du hanterar underlag och processar deltagare efter de rutiner som finns och samverkar med Arbetsförmedlingen runt anställningarna. Arbetet innebär vidare att arbeta i ett nära samarbete med arbetsledare och arbetsgivarfunktion runt deltagare och erbjuda stöd under denna insats.

Rollen som arbetsmarknadssekreterare innebär bland annat att:
 • Finna lämpligt arbetsupplägg för deltagaren
 • Förbereda, vägleda och coacha deltagare i syfte att de ska bli självförsörjande, alternativt göra en stegförflyttning mot självförsörjning
 • Dokumentera i databasen Procapita, bl.a. beskriva och följa upp deltagarens process
 • Utmatchning eller sammanfattning av deltagarens tid i anställning
 • Delta i utvecklingsarbetet kring organisationens insatser och metoder
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig eller samhällsvetenskaplig inriktning som är relevant för tjänsten (180 hp). Du har minst två års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att skapa och upprätthålla goda relationer till flera olika samarbetspartners. Du har erfarenhet av att arbeta och dokumentera i digitala verktyg.

Det är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och Supported employment, MI eller liknande metoder.

För att lyckas i rollen innehar du nedan personliga egenskaper/förmågor:
 • Självledarskap
 • Utvecklingsförmåga
 • Analytisk förmåga
 • Verksamhetsintresse
 • Kommunikativ
 • Samarbetsförmåga
 • Effektiv
Du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift och det är positivt om du har kunskaper i andra språk som bedöms vara relevanta för verksamheten. Du har god datorvana och det är fördelaktigt om du har erfarenhet nya digitala verktyg såsom Office 365, Skype, Sharepoint, Teams etc. Har du arbetat i Procapita innan så är det meriterande.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Arbetsmarknadsavdelningen är en viktig aktör på Malmös arbetsmarknad. Vi medverkar till att stärka arbetssökande malmöbors möjligheter till arbete och bidrar till att de av egen kraft, eller med hjälp av annan aktör, kan bli självförsörjande. Inom Arbetsmarknadsavdelningen erbjuds olika arbetsmarknadsinsatser som till exempel kommunala arbetsmarknadsanställningar, arbetsträning, utbildning och praktik. Verksamheten består av fyra enheter: anställningsenheten, insatsenheten, kartläggnings- och vägledningsenheten samt kvalitets- och supportenheten.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat. 210915 - 220515
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer är planerade till vecka 34.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga