Malmö stad · Publicerad 8 okt 2021

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla Möllevångsskolans biblioteksverksamhet?

Möllevångsskolan söker att utveckla sin biblioteksverksamhet genom att utöka sin bemanning med ytterligare en skolbibliotekarie. Du kommer jobba jämsides vår nuvarande fantastiska skolbibliotekarie. Tillsammans kommer ni arbeta mot alla elever på skolan (F-9 inklusive fritidshem F-6). Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer med personal och elever. Du arbetar för att utveckla elevernas lust till läsande och lärande genom möten med eleverna i klassrum och i bibliotek och därmed integrera skolbiblioteket i den övriga verksamheten. Naturligtvis samarbetar du med lärarna och fritidshemspersonal i detta arbete och är i ditt uppdrag synlig och tillgänglig för eleverna i flera sammanhang. I ditt uppdrag ingår att: - Ansvara för förvärv-, gallring-, medieplanering-, och klassificeringsarbete - Stärka elevernas språkliga förmåga i en vidgad textvärld - Ta fram och driva läsfrämjande projekt - Hålla i läsgrupper och arbeta språkutvecklande för skolans samtliga elever - Organisera kulturella aktiviteter i egenskap av kulturombud för hela skolan - Att arbeta med olika estetiska uttrycksformer - Utveckla elevernas förståelse för MIK, källkritik samt utveckla deras digital kompetens Bibliotekssystemet är Sierra och alla elever och personal har tillgång till såväl e-böcker som ljudböcker via skolbibliotekskatalogen. Malmö Stad erbjuder fortbildningar för skolbibliotekspersonal centralt och ger stöd i ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som bibliotekarie (180hp) alternativt kandidatexamen (180 hp) varav 90 hp i huvudämnet biblioteks - och informationsvetenskap. Du ska ha erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete i skolbibliotek inom grundskolan. Det är meriterande om du har jobbat med elever som läser svenska som andraspråk.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Möllevångsskolan är en F-9 skola med cirka 500 elever. Vår skola är en inspirerande arbetsplats där vi sätte.r eleven i fokus. Alla ska känna delaktighet, ansvar, respekt och trygghet.

På Möllevångsskolan har vi en positiv elevsyn och höga förväntningar. Vi har ett språkutvecklande arbetssätt i alla verksamheter då vi har en språklig mångfald hos eleverna. Det kollegiala lärandet är centralt för alla på skolan, vi lär av och med varandra för att utveckla verksamheten.

Vårt mål är att tillsammans med föräldrar och elever skapa en god verksamhet med hög kunskapsnivå och stor social kompetens som ger våra elever de bästa förutsättningar för att klara sig bra i livet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-01-07

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga