Malmö stad · Publicerad 14 sept 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en bibliotekarie som tillsammans med kollegorna ska utveckla bibliotekets verksamhet. Vår ambition är att utöka de förbjudna konstformerna, utöver litteratur, till bland annat film, journalistik, konst och serieteckning. I arbetsuppgifterna ingår framför allt inköp av litteratur och film (ofta på otraditionella sätt genom organisationer och privatpersoner), katalogisering, omvärldsbevakning, planering och genomförande av programverksamhet (fysisk och digital), genomförande av visningar för såväl vuxna som skolklasser, kommunikation på sociala medier, bemanning i biblioteket samt andra förekommande biblioteksuppgifter.

Kvalifikationer

Krav
  • Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap
  • Du har erfarenhet av litteraturförmedling och katalogisering.
Meriter
  • Erfarenhet av arbete med yttrandefrihetsfrågor och mänskliga rättigheter
  • Språkkompetens i något av de mest talade språken i Malmö utöver svenska, exempelvis arabiska eller somaliska.
  • Kompetens i andra konstformer utöver litteratur, speciellt film, då detta kommer vara ett inköpsområde.
Som person är du initiativtagande och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Du får gärna ha en kreativ ådra exempelvis inom digital produktion (filma/klippa). Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och gott bemötande. Vi söker dig som är utåtriktad och nyfiken och som ser användardelaktighet som en självklar del av verksamhetsutvecklingen.

Om arbetsplatsen

Malmö Stadsarkiv är en av kulturförvaltningens sju avdelningar. Här finns arkiv från stadens förvaltningar och från statliga myndigheter med verksamhet i Malmö men också stora samlingar av privat-, förenings- och företagsarkiv. Stadsarkivet förvarar en viktig del av kulturarvet och ger besökare rätt att ta del av unika handlingar som speglar gångna tiders Malmö. Här finns handlingar från myndigheter och enskilda personer från medeltiden och framåt. Huvuduppgiften för avdelningen är att se till att det gemensamma kulturarvet bevaras och att det är tillgängligt för allmänheten.

Stadsarkivet är organiserat i fyra enheter och denna tjänst kommer att vara förlagd till enheten för dokumentation och yttrandefrihet. Malmö Stadsarkiv driver Dawit Isaak-biblioteket, som är ett nyöppnat yttrandefrihetsbibliotek med litteratur på olika språk som någonstans, någon gång, av någon anledning censurerats, bannats, eller förbjudits. Utöver vårt mediebestånd erbjuder vi klassvisningar, utställningar samt fysisk och digital programverksamhet på tematiken yttrandefrihet, konstnärlig frihet och mänskliga rättigheter.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tisbegränsad anställning under ett år med möjlighet till förlängning
Omfattning: 100%
Arbetstid: Dagtid men helg- och kvällsarbete kan förekomma
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenkommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga