Malmö stad · Publicerad 15 sept 2021

Arbetsuppgifter

När en av våra biträdande rektorer nu går vidare mot en ny karriärmöjlighet söker vi dig som vill ta chansen att vara med och fortsätta utveckla vår skola.

Vi är en skola med en tydlig internationell profil! Med tekniken som accelerator mot ett djuplärande upprättar och knyter vi omvärldskontakter och kopplar ett världsperspektiv till vår undervisning! Våra omvärldskontakter gör också att vi får in och sätter fokus på språk på ett naturligt sätt i vår verksamhet.

I din roll hos oss får du ett arbetslagsansvar över ett eller två arbetslag. Inledningsvis tänker vi att arbetslagen du ansvarar över är vårt arbetslag mot årskurs 7-9 samt mot vårt elevhälsoteam. Du ingår i skolans ledningsgrupp och vår skolutvecklingsgrupp som båda leds av rektor.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer

För tjänsten vill vi att du som söker har en akademisk examen med en pedagogisk inriktning. Du har sen innan erfarenhet av arbete inom kommunal grundskola mot åren F-9.

Har du något ledarutvecklingsprodram och/eller rektorsutbildning med dig ser vi det som meriterande. Vi ser gärna du har tidigare erfarenhet av att leda elevhälsans arbete och/eller har arbetat i en coachande roll.

Du förväntas arbeta väldigt operativt i din roll hos oss. Därför vill vi också att du har en hög samarbets-och kommunikativ förmåga.

På Apelgårdsskolan arbetar vi aktivt med vårt "why", alltså det individuella "varför" i vår tjänsteutövning. Fundera över just ditt "why" och varmt välkommen med din ansökan med möjligheten att bli del av en samspelt ledningsgrupp som jobbar i ett nära samabete, som har nära till skratt och tillvartar varandras styrkor i det dagliga arbetet!

Om arbetsplatsen

Välkommen till oss på Apelgårdsskolan! Vi är en F-9 skola med cirka 350 elever i nordvästra delen av Rosengård i anslutning till fina grönområden. På Apelgårdsskolan sätter vi ett stort fokus på samarbete och har höga förväntningar på varandra. Vi arbetar systematiskt tillsammans med ett målinriktat utvecklingsarbete där språkutvecklande ämnesundervisning, elevdelaktighet och samarbete mellan skola och omvärlden är några av våra prioriterade utvecklingsområden.

Hos oss är ett kollaborativt lärande och ett kollegialt arbetssätt medel att utveckla sig själv, kollegiet och eleverna. Vi arbetar också mycket med digitalisering och teknologi som vi ser är viktiga acceleratorer för lärandet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga