Malmö stad · Publicerad 12 jan 2021

Arbetsuppgifter

Bäckagårdsskolan utökar sin ledningsgrupp med en biträdande rektor som kommer att ansvara för F-2 inklusive fritids! Ta chansen att bli en viktig del av arbetet för varje elevs bästa skola.

Här får du:
  • Möjlighet att ge nära ledarskap på riktigt, med ca 16 medarbetare.
  • Bli en del av en stor ledningsgrupp som arbetar tätt tillsammans. Förutom dig består den av administrativ chef, två biträdande rektorer och rektor.
  • Tillsammans med ledningskollegor och personal skapa ett F-9 sammanhang.
  • Vara med och forma din roll med stor påverkansmöjlighet.
  • Vara med och organisera, strukturera och utveckla vårt samarbete mellan skola och fritids.
  • Arbeta på en skola som satsar på elevhälsan.
Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor för Bäckagårdsskolan och du verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en pedagogisk examen. Du har ett par års erfarenhet från en ledarroll i skolan och det är meriterande om du tidigare arbetat som biträdande rektor. Har du tidigare erfarenhet av fritidshem är det meriterande och likaså erfarenhet av elevhälsoarbete.

För att trivas och passa i rollen är det viktigt att du trivs med ett nära samarbete, både i ledningsgrupp och med medarbetare. Du får energi av att ge ett nära ledarskap och trivs när du får vara ute i verksamheten. Samtidigt är du en tydlig ledare, som får saker att hända och som har förmågan att organisera och se strukturerna ur ett helhetsperspektiv.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Bäckagårdsskolan är en F-9 skola med två paralleller i varje årskurs och ca 550 elever. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö.

Bäckagårdsskolan är en hälsofrämjande skola. Ett av målen med vårt hälsofrämjande arbete är att stärka och utveckla elevens känsla av sammanhang. Det betyder att vi arbetar för att alla elever ska uppleva skolan som meningsfull och att eleverna ges möjlighet att förstå och påverka vad som händer dem där. Det gör vi bland annat genom att aktivt arbeta med medinflytande och demokratifrågor genom olika rådsgrupper. Detta läsår arbetar vi framförallt med implementeringen av Infomentor, mentorskapet och lektionsdesign.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: 100%.
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga