Malmö stad · Publicerad 29 apr 2021

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla Tingdammsskolan? Ta då chansen och sök till oss när vi nu söker en biträdande rektor! Det här är möjligheten för dig som verkligen vill vara med och påverka och göra en reell skillnad genom ett närvarande ledarskap!

Du blir vår nya biträdande rektor mot våra årskurser 4 - 6 och en central SU-grupp. Vår SU-grupp är en egen verksamhet integrerad i vår organisation. Här arbetar ett tiotal medarbetare med våra elever med en autismdiagnos. Du kommer ingå i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor, biträdande rektor och administrativ chef.

Hos oss på Tingdammsskolan blir du del av en verksamhet som tydligt jobbar efter att vara en skola för alla! Du bidrar genom att vara en intelligent och lyhörd ledare som genom forskning och beprövad erfarenhet deltar i att forma, utveckla och förfina vår verksamhet. Vår vision på Tingdammsskolan är att varje elev ser fram emot att komma till skolan varje dag. Vi vill också att varje elev ska känna sig sedd, får lyckas och lär sig utifrån sina individuella förutsättningar och behov. Som skolledare leder du dina medarbetare tryggt mot visionen med tydlighet, uthållighet och omtanke.

Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen, minst 180 hp. med en pedagogisk inriktning. Har du tidigare arbetat som biträdande rektor är det meriterande, likaså om du genomfört någon form av ledarutbildning eller rektorsprogrammet. Eftersom tjänsten inkluderar ett ledarskap över personalen mot SU-gruppen ser vi det även som meriterande i det fallet du har erfarenhet av autismanpassad lärmiljö och har en god specialpedagogisk kännedom.

Som person förväntar vi oss att du är kommunikativ och därför trivs med att arbeta i grupp och du har förmågan att kommunicera tydligt i tal och skrift. Du är analytisk och håller dig därför uppdaterad med aktuell forskning om skolutveckling, som du gärna omsätter och arbetar med på ett praktiskt plan. Som ledare är du närvarande och stödjande. Därför finns du nära till hands för dina medarbetare och stöttar och uppmuntrar dem i med- och motgång. Möter du egna problem eller motgångar hanterar du dem konstruktivt med ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Känner du igen dig? Ta då chansen och sök med möjligheten till en utvecklade tjänst - såväl på ett personligt som karriärmässigt plan!

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan ligger i natursköna Oxie med fantastiska möjligheter som naturslingor, grönområden , samt rymliga och fräscha lokaler. Alldeles intill den stora skolgården finns vårt bibliotek i världsklass, ny idrottshall och fina miljöer som skog, vatten och lekplatser för att stimulera lärandet ytterligare.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga