Malmö stad · Publicerad 4 maj 2021

Vår controller kommer snart att pensionera sig och vi söker nu en efterträdare.

Arbetsuppgifter

I rollen som controller har du en samordnande funktion inom ditt organisatoriska ansvarsområde och agerar bollplank till ansvarig avdelningschef. Du arbetar i nära samarbete med ansvariga chefer och dina kollegor i ekonomiteamet. Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter såsom budgetering, prognos, bokslut, uppföljning och analys, rapportering, ekonomiska kalkyler och verksamhetsutveckling.

Genom ett konsultativt och proaktivt arbetssätt gentemot verksamheterna bidrar du till god ekonomisk hushållning och verksamhetsutveckling. Du arbetar självständigt inom riktlinjer och praxis. Tillsammans med dina kollegor på ekonomienheten utvecklar du förvaltningens ekonomistyrning.

För att trivas som controller hos oss är det viktigt att vara lyhörd för verksamheternas behov och samtidigt vara trygg i sin roll.

Kvalifikationer

För att vara aktuell till tjänsten som controller hos oss har du:
  • Högskoleexamen med ekonomisk inriktning om minst 180hp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom en politisk styrd organisation.
  • Erfarenhet av att samordna en arbetsgrupp är meriterande.
  • Flera års erfarenhet av självständigt och kvalificerat budget- och uppföljningsarbete
  • Mycket goda kunskaper i Office och Outlook samt vana av att arbeta i ekonomi- och verksamhetssystem. Att arbeta i Excel och att presentera information på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både i tal och i skrift ser vi som en förutsättning.
Andra kompetenser och erfarenheter som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är om du har en god analytisk förmåga, du är strukturerad och har ett samordnande arbetssätt gentemot chefer och medarbetare. Du agerar utifrån tillit, förtroende och transparens för att skapa förståelse för vad som behöver prioriteras och förnyas. Du har en hög kommunikativ förmåga och ett serviceinriktat och konsultativt förhållningssätt där du drivs av vilja att hjälpa och leverera lösningar. Som person är självständig och initiativrik och har en god förmåga att skapa och vidareutveckla relationer, att samarbeta med andra är självklart.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Funktionsstödsförvaltningen har cirka 2 500 medarbetare. Förvaltningen bildades den 1 maj 2017 och ansvarar för insatser inom ramen för LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade), insatser inom socialpsykiatrin till vuxna samt insatser till barn med fysiska funktionsnedsättningar eller svår somatisk sjukdom.

En av målsättningarna med den nya organisationen är en effektiv och välfungerande organisation där chefer och medarbetare tillsammans utvecklar en verksamhet av hög kvalitet som gör skillnad för Malmös medborgare.

Som controller hos oss blir du en del av ekonomienheten. Vi befinner oss i ett positivt utvecklingsskede och består i dagsläget av 12 medarbetare. Arbetsplatsen är centralt placerad i Malmö med bra pendlingsmöjligheter. Hos oss är det viktigt med möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra med fokus på uppdraget. Välkommen till ekonomienheten!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2021 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga