Malmö stad · Publicerad 26 juni 2020

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent hos oss på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen kommer du främst att arbeta med prissättning och felsökning i elevadministrativa system och ärendehanteringssystem, bland annat genom arbete med bidrag för elever till andra kommuner och fristående, tilläggsbelopp, interkommunala ersättningar samt diarieföring. I arbetsuppgifterna ingår också att följa regler, riktlinjer och lagar kring ersättningar kopplat till utbildning och att ha ett uppsökande ansvar kring nyheter inom området.

Tjänsten är placerad på förvaltningens centrala ekonomiavdelning som sitter i fina lokaler på Storgatan precis invid Malmös gågator och nära både Triangeln och centralstationen. På avdelningen är vi 15 medarbetare: controllers, planeringssekreterare, utredningssekreterare och IT-samordnare som ansvarar för förvaltningsövergripande budgetarbete, redovisning, lokalfrågor, säkerhet och IT. Tillsammans bidrar vi till en god ekonomisk hushållning och ger professionellt stöd till chefer i samtliga lokal-, ekonomi- och upphandlingsprocesser.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en treårig gymnasial utbildning gärna med ekonomisk eller administrativ inriktning samt erfarenhet av administrativt arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av skoladministrativa system och/eller andra administrativa system.

Du har en god digital förmåga och god kunskap i Office-paketet. Vi ser det som ett plus om du har bra kunskap i Excel. Då mycket intern och extern kommunikation förkommer i arbetet är god svenska i tal och skrift och en god kommunikationsförmåga en förutsättning för uppdraget.

Som person är det viktigt att du är lösningsfokuserad, självgående, noggrann och strukturerad och har förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter effektivt. Eftersom du dagligen i ditt arbete är i kontakt med individer inom olika professioner så är det viktigt att du är tillmötesgående, har ett positivt bemötande samt har ett intresse av att samarbeta med och hjälpa andra. Du är flexibel och har inga problem med att hjälpa till där det behövs. Du kommer vara en viktig resurs i detta team som arbetar nära tillsammans och det är viktigt för oss att du bidrar till teamet med din energi.

Vill du ges möjlighet att kombinera ditt intresse för ekonomi med intresset för utbildning och skola? Välkommen med din ansökan redan i dag!

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Utbildningskontoret på Storgatan 20 samlar våra centrala stödfunktioner och är organiserat i ett nämndkansli och fyra avdelningar: Avdelningen för kommunikation, medborgarkontakt och antagning, Ekonomiavdelningen, HR-avdelningen, samt Kvalitets- och utvecklingsavdelningen.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
17 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga