Malmö stad · Publicerad 26 mars 2021

Om arbetsplatsen

Snödroppens förskola är belägen på bottenvåningen i ett två-våningshus med en fin gård och består av två avdelningar, en för yngre barn och en för äldre. Förskolan bildar en enhet tillsammans med Hyacintens förskola. Samverkan sker genom gemensamt erfarenhetsutbyte och reflektion mellan avdelningarna. Förskolan är placerad i Hyllies sydvästra del och vi har nära till härliga miljöer som den stora Kroksbäcksparken i väster med bl.a. kullarna och äventyrslekplatsen.

På Snödroppen finns idag en ateljé som ligger i mitten av förskolan och utgör en viktig mötesplats för barn och pedagoger. Ateljén är skapad av och med barnen på förskolan, vilket är en av grundpelarna för oss för att bygga barnens förskola.

Hos oss får du en engagerad och närvarande ledningsgrupp som består av en rektor, två biträdande förskolechefer och två förste förskollärare. Våra förste förskollärare finns nära den dagliga verksamheten som stöd för att utveckla det pedagogiska arbetet, i reflektioner och utformning av såväl tematiskt arbetssätt som övrig verksamhet. I det systematiska kvalitetsarbetet är förste förskollärare ditt bollplank för fortsatt utveckling.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för att tillsammans med kollegor driva projekt framåt samt del av din tjänst kommer ha fokus på att utveckla ateljéverksamheten både inom den egna förskolan och på andra enheter inom förskoleområdet. Din kompetens ska bidra till ett ökat kunnande och intresse hos alla medarbetare, där vi ser det kollegiala lärandet som vår största drivkraft. Därigenom säkerställs barnens rätt till att möta en mångfald av uttrycksformer. Ambitionen är att de estetiska uttrycksformerna ska genomsyra hela utbildningen på förskolan.

Inom förskoleområdet finns ytterligare en ateljérista och vi ser gärna att ni möts i er profession för att reflektera tillsammans men även för att diskutera och lägga upp t.ex. gemensamma workshops för kollegorna. Då tjänsten är helt ny kommer det finnas möjligheter att få vara med och påverka hur tjänsten ska utformas.

Tillsammans med kollegor, förste förskollärare och ateljérista får du möjlighet att driva lärandeprocesser och utveckla barnens utbildning. Vi ser det som ett krav att du har erfarenhet av pedagogisk dokumentation då vi använder det som ett verktyg för att synliggöra barnens delaktighet och inflytande i utbildningen.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som vill vara med och skapa barnens bästa förskola och som genom ditt förhållningssätt bidrar till att skapa förtroende och trygghet. Du har förskolläraexamen samt goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har en utbildning som ateljerista alternativt högre utbildning inom de estetiska uttryckssätten såsom skapande, drama, dans och musik. Erfarenhet av samt kunskap om TAKK, bildstöd och språkutvecklande arbetssätt är meriterande.

Du är inte rädd för att ta ledarskapet i barngruppen samtidigt som du kan vara en trygg och medforskande vuxen. Du brinner för samspel och kommunikation och du ger barnen möjlighet att använda alla sina språkliga resurser i förskolan för att bidra till att barnens identitet och självkänsla stärks.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga