Malmö stad · Publicerad 31 juli 2020

Om arbetsplatsen

Just nu söker vi en förskollärare som vill vara med och skapa barnens bästa förskola på Balders förskola! Förskolan är belägen vid Södervärn i närheten av stora grönområden som Pildammsparken och Folkets park vilket ger goda möjligheter till spännande upptäckter och ett utforskande arbetssätt. Områdets förskolebuss ger oss ytterligare möjligheter till rika upplevelser i olika spännande miljöer. På Balder finns det fyra avdelningar: två för de yngre och två för de äldre barnen i ljusa och fräscha paviljonger. Förskolan har en egen stor och grönskande gård och utepedagogiken har en betydande roll i vår utbildning. Vi har dessutom tillgång till gymnastiksal och förskolebibliotek i närområdet. Förskolan kommer att delta under läsåret 2020/2021 i Skolverkets kompetensutvecklingsinsats ”Läslyftet i förskolan”.

I förskoleområdet arbetar vi med temat Barnens berättelser och ett utvecklingsområde är leken. Temat och utvecklingsområdena är gemensamma för hela området men varje förskola och avdelning utgår från sin barngrupp och deras berättelser. Vi lär och inspireras av varandra på återkommande pedagogiska träffar och i andra forum. Som förskollärare i vårt område har du en självklar plats i dessa forum för kollegialt lärande och är du ny i yrket har vi en särskild grupp för erfarenhetsutbyte.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra miljöer för att de ska vara inbjudande, tydliga och utmanande. Detta görs med hjälp av vår pedagogiska dokumentation och i samråd med vår förste förskollärare som tar vara på dina idéer och stöttar dig i det systematiska kvalitetsarbetet. Vår likabehandlingsplan är ett levande och viktigt verktyg för oss. Vi söker en ny kollega som vill vara med och utveckla utbildningen och undervisningen för våra äldre barn. Vi har en stabil ledningsgrupp med nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare som stöd för din utveckling i professionen och bollplank för dina tankar och idéer.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Du är en positiv, drivande och inspirerande kraft som arbetar nära barnen och har ett helhetstänk.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan! Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Förskollärare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga